Σκηνικά «ταινίας» στη Λακωνία με αρνητικούς πρωταγωνιστές (ΦΩΤΟ)

Ομάδα δραστών έριξαν κλεμμένο όχημα στον γκρεμό από τη γέφυρα του Πόρου - Η πορεία από τις Αμύκλες ως τον Αγ. Δημήτριο Ζάρακος, οι κλοπές και η εξαφάνιση

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2023 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκηνικά «ταινίας» στη Λακωνία με αρνητικούς πρωταγωνιστές (ΦΩΤΟ)

Σε αναβαθμισμένα πρότυπα επιχειρησιακής δράσης, που παραπέμπουν σε οργανωμένες σπείρες, ενεργούν πλέον οι παραβατικοί στη Λακωνία, όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά που καταγράφονται σε συχνή βάση. Κλοπές οχημάτων, ανενόχλητη κίνηση στο μισό σχεδόν τμήμα του νομού, διάρρηξη εργοστασίου κι ενδιάμεσα ρίψη αυτοκινήτου σε γκρεμό. Κι όλα αυτά εν μία νυκτί.

Ας δούμε τη διαδοχή των γεγονότων χρονολογικά. Τη νύχτα της Κυριακής (12/3), άγνωστοι κλέβουν αγροτικό όχημα από την περιοχή των Αμυκλών και στη συνέχεια κατευθύνονται προς την ανατολική Λακωνία στα χωριά της ΔΕ Θεραπνών στον Πάρνωνα. Στην Γκοριτσά αφαιρούν και δεύτερο αυτοκίνητο (επίσης ΙΧ επαγγελματικό) και συνεχίζουν την πορεία τους προς το Γεράκι. Λίγο μετά τους Αγίους Αναργύρους (Ζούπενα), στο ύψος του Πόρου, οδηγούν από το παλαιό τμήμα της Επαρχιακής οδού και στην παλαιά γέφυρα, κατακρημνίζουν το πρώτο κλαπέν αγροτικό στο φαράγγι. Πέφτοντας από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων, το αυτοκίνητο υφίσταται σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι κακοποιοί επιβιβάζονται στο δεύτερο όχημα και οδεύουν προς την περιοχή του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος. Εκεί, προχωρούν σε διάρρηξη μονάδας ζωοτροφών, από την οποία αποσπούν χρήματα και έγγραφα. Ωστόσο, γίνονται αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κι επιχειρούν να τους μπλοκάρουν και να τους σταματήσουν. Οι δράστες όμως καταφέρνουν να διαφύγουν και λίγο πριν το Γεράκι εγκαταλείπουν το όχημα και από εκεί χάνονται τα ίχνη τους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δηλωθεί και τρίτη κλοπή οχήματος από την περιοχή του Γερακίου, το οποίο δεν έχει βρεθεί και διερευνάται εάν ήταν το μέσο με το οποίο εξαφανίστηκαν προς άγνωστο προορισμό οι δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο όχημα που αφαιρέθηκε από την περιοχή των Αμυκλών είχε κλαπεί ακόμη τρεις(!) φορές στο παρελθόν. Η τελευταία ήταν και η καταστροφική.


φωτο: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (FB)

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti