Οι Λάκωνες της διασποράς τίμησαν την 25η Μαρτίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρέλαση στο Σικάγο παρουσία του πρέσβη Τσούνη

Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2023 12:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Λάκωνες της διασποράς τίμησαν την 25η Μαρτίου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με την καρδιά πάντα στην πατρίδα, η ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιόρτασε με λαμπρότητα και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής και παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη, διοργανώθηκε στο Σικάγο μια μεγάλη τελετή με Έλληνες της διασποράς, αξιωματούχους της χώρας κι επιχειρηματικούς παράγοντες. Το «παρών» έδωσαν χορευτικοί σύλλογοι από τη Μεσσηνία, την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η εθνική παλιγγενεσία τιμήθηκε με παραδοσιακούς χορούς, φορεσιές και τοπικά εδέσματα.

Την επομένη, Κυριακή 27 Μαρτίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παρέλαση στο Σικάγο, που διοργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς της ομογένειας.

Έντονο το «αποτύπωμα»
της λακωνικής παροικίας
Ως γνήσιοι πατριώτες, οι Λάκωνες ομογενείς του Σικάγο και τα πάντα δραστήρια μέλη της Παλλακωνικής Ένωσης παρέλασαν με καμάρι στους δρόμους της πόλης, φορώντας παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες και εντυπωσίασαν με το επιβλητικό άρμα τους.

Όπως μεταφέρουν συντοπίτες μας κάτοικοι του Σικάγο, η λακωνική κοινότητα του Ιλινόις κρατά άσβεστη τη «φλόγα» της πατρίδας και με κάθε αφορμή τιμά τις ρίζες της και τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Παρακολουθήστε το video

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti