Πέντε νεκροί τον Απρίλιο στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Στους 22 οι τραυματίες

Πέμπτη, 11 Μάιος 2023 10:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέντε νεκροί τον Απρίλιο στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Συνολικά 23 τροχαία ατυχήματα με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες)  σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2023 στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, διαδραματίστηκαν: 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 5 νεκρούς, 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες και 16 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 20 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης κι απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο συγκροτήθηκαν 620 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.209 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.667 επικίνδυνες παραβάσεις. Αναλυτικά: 1.928 για υπερβολική ταχύτητα, 183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 179 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 138 για ΚΤΕΟ, 63 για αντικανονικό προσπέρασμα, 52 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 42 για παραβίαση σηματοδότη, 23 για αντικανονικούς ελιγμούς, 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα