Εθνικές εκλογές: Η Λακωνία στις κάλπες (ΦΩΤΟ)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα του νομού

Κυριακή, 21 Μάιος 2023 15:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθνικές εκλογές: Η Λακωνία στις κάλπες (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής (21/5) οι κρίσιμες εθνικές  βουλευτικές εκλογές σε όλη τη χώρα.

Στη Λακωνία η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι εκλογείς συνεχίζουν να προσέρχονται στα σημεία όπου είναι εγγεγραμμένοι για να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα. Σε συνολικά 284 τμήματα σε περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Αν. Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασίας δεν υπάρχουν αναφορές, μέχρι στιγμής, για σημαντικά ζητήματα που να εμποδίζουν την ομαλή ροή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», σε κάποια εκλογικά τμήματα σε περιοχές του νομού η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο σε ορισμένα άλλα η πρόσβαση των εκλογέων -για την ώρα- κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και η αποχή αγγίζει ακόμα και το 40%. Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι όσο πλησιάζει η λήξη της διαδικασίας, θα αυξηθεί -ως έναν βαθμό τουλάχιστον- και το ποσοστό της συμμετοχής. Αξιοσημείωτη είναι, σύμφωνα με ενημέρωση από όλες τις περιοχές του νομού, η αυξημένη παρουσία ετεροδημοτών που επέλεξαν να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες κλείνουν στις 7:00 μμ της Κυριακής. Η διαδικασία μπορεί να παραταθεί αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος κρίνει ότι υπάρχει ακόμη σε κάποιο εκλογικό κέντρο πολίτες που περιμένουν να ψηφίσουν.

Λίγο πάνω από το 30%
η συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τη 1:30΄ μμ της Κυριακής, στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια.

Ο γγ του Υπουργείου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δήλωσε πως πολύ λίγα προβλήματα έχουν αναφερθεί, τα οποία αφορούσαν σε 10-15 τμήματα και αφορούσαν μικροπροβλήματα τα επιλύθηκαν.

Σύμφωνα με τον γγ του ΥΠΕΣ, περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti