Από την Ελαφόνησο με «γαλαζοαίματη» αγάπη κι eco προσανατολισμό

Το λακωνικό νησί επισκέφτηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στο πλαίσιο οικολογικού συνεδρίου - Εντυπωσιασμένος έμεινε ο επικεφαλής του πριγκιπάτου της Κυανής Ακτής (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 30 Μάιος 2023 14:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από την Ελαφόνησο με «γαλαζοαίματη» αγάπη κι eco προσανατολισμό

Μια δημοφιλή φυσιογνωμία τού διεθνούς τζετ σετ αντίκρισαν κάτοικοι κι επισκέπτες της Ελαφονήσου τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Ο άνδρας με τα μαύρα γυαλιά, το σκούρο σακάκι με την κονκάρδα στο πέτο και το λευκό καπέλο τζόκει, που αποβιβάστηκε στο σμαραγδένιο λακωνικό νησί, δεν ήταν άλλος από τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό.

Ο επικεφαλής του Οίκου Γκριμάλντι επέλεξε ο ίδιος να βρεθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο του οικολογικού συμποσίου «Elafonisos Eco Week», που διεξάγεται από τον Σύλλογο «Elafonisos Eco» από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

«Μοναδικό νησί»
Μπορεί ο πρίγκιπας Αλβέρτος να παρέμεινε για λίγες ώρες στο νησί, ωστόσο δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό του για την Ελαφόνησο, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεσή του να επανέλθει σύντομα. «Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί. Δυστυχώς, θα είμαι εδώ μόνο για λίγες ώρες, όμως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά. Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε στο συμπόσιο που διεξήχθη σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),  Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε: «Σήμερα στην Ελαφόνησο, στο πλαίσιο του “Elafonisos Eco Week”, δήμοι από όλη τη χώρα συμφωνήσαμε σε κοινή πλεύση για θέματα βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας και ενέργειας. Η υπογραφή του σχετικού κειμένου έγινε παρουσία του πρίγκιπα του Μονακό, Αλβέρτου ΙΙ.»

Εκστρατεία για θωράκιση της Μεσογείου
με τόπο αναφοράς την Ελαφόνησο
Η άφιξη Αλβέρτου στην Ελαφόνησο ήρθε σε συνέχεια των δεσμών συνεργασίας και φιλίας που ξεκίνησαν να αναπτύσσονται το προηγούμενο χρονικό διάστημα με φόντο μια εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος και προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης. Τον Μάρτιο, μάλιστα, η δήμαρχος Ελαφονήσου, Ευσταθία Λιάρου, είχε ταξιδέψει στο Μονακό ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελαφονήσου, ύστερα από τιμητική πρόσκληση για να παραστεί σε συμπόσιο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου, υπό την προεδρία του πρίγκιπα Αλεβέρτου. Η κ. Λιάρου έλαβε μέρος σε συνεδρία που επικεντρώθηκε στην αύξηση των φιλοδοξιών και στην ενσωμάτωση λύσεων για μια προστατευμένη, ανθεκτική και βιώσιμη Μεσόγειο. Η επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Ελαφονήσου είχε εστιάσει, μεταξύ άλλων, στη σημασία της εκπαίδευσης για την προστασία του βυθισμένου αρχαίου οικισμού του Παυλοπετρίου.

Θεωρείται ότι η επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου στην Ελαφόνησο αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση κι ενθάρρυνση της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή για το νησί, έχοντας προτεραιότητα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου, «δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti