Σχέδιο «πτήσης» μέσω Μ. Ανατολής

Η επιδιωκόμενη συμφωνία Δ. Σπάρτης με ιδιωτική εταιρεία για το αεροδρόμιο - Η ανακατασκευή, η ακαδημία και οι ευρύτερες χρήσεις της υποδομής

Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2023 10:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχέδιο «πτήσης» μέσω Μ. Ανατολής

Φιλόδοξους ορίζοντες για τη διεκδικούμενη «αναγέννηση» του αεροδρομίου Σπάρτης διανοίγει η μελλούμενη συνεργασία του Δ. Σπάρτης με αεροπορική εταιρεία που έχει την έδρα της στο Μπαχρέιν, ωστόσο δραστηριοποιείται ενεργά και στη χώρα μας. Πρόκειται για την «Gulfair Academy», η οποία εκδήλωσε κι επίσημα το ενδιαφέρον της για την επινοικίαση κι άμεση ανάπτυξη του αερολιμένα, τη στιγμή που οι διερευνητικές επαφές και οι πρώτες διαπραγματεύσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους φαίνεται πως έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Ήδη μάλιστα έγινε η πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, όπου οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ο πρόεδρος κι επικεφαλής της «Gulfair Academy», Mohamed Shabaan και ο διευθυντής Εκπαίδευσης, Abdelaziz Elshikh, έδωσαν το στίγμα του προωθούμενου πλάνου για την ανάληψη των «πηδαλίων» κι αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Από το «λίφτινγκ»
στον διάδρομο απογείωσης
Παρουσία του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, αντιδημάρχων και συνεργατών του δήμου, καθώς και του ειδικού συμβούλου του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Στέφανου Μυλωνάκη, τέθηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασης για την επαναλειτουργία της υποδομής ύστερα από τρεις και πλέον δεκαετίες που παραμένει παροπλισμένη.
Αυτή προβλέπει:
- Ανάληψη της ανακατασκευής όλων των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αρχών της Πολιτικής Αεροπορίας, που αναμένεται να κοστίσει περί τις 200.000-300.000 ευρώ, έξοδα που θα επωμιστεί η εταιρεία.
- Άμεση λειτουργία του αεροδρομίου ως κέντρου εκπαίδευσης πιλότων - μηχανικών αεροσκαφών – πληρωμάτων καμπίνας – αεροσυνοδών με εξασφαλισμένη μετέπειτα εργασία.
- Άμεση λειτουργία του αεροδρομίου ως αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας.
Ενδεικτικά ακόμα προβλέπονται τα παρακάτω στο «νέο» αεροδρόμιο:
- Χώρος βάσης πυροσβεστικών μέσων
- Κέντρο συντήρησης αεροσκαφών
- Χώρος εξυπηρέτησης ελικοπτέρων και κατασκευή ελικοδρομίου
- Χώρος ανεφοδιασμού αεροσκαφών
- Χώρος προσγείωσης μικρών εμπορικών (cargo) αεροσκαφών
- Χώρος πάρκινγκ αεροσκαφών
- Χώρος εξυπηρέτησης έκτακτων περιστατικών
- Δυνατότητες αεροψεκασμών
- Εξυπηρέτηση αεροταξί
- Χώρος επίδειξης και δοκιμών testing για drones
- Χώρος λειτουργίας αεροστάτων - αερόπλοιων
- Χώρος αεραθλητικών εκδηλώσεων
- Χώρος αλεξιπτωτισμού
- Στόχος η εξοικείωση της νεολαίας της Σπάρτης με τον αεροπορικό και αεροδιαστημικό κλάδο

Το πλάνο και τα προσδοκώμενα οφέλη
Η πιθανή συμφωνία προβλέπει μίσθωση του αεροδρομίου για 12 έτη και ορίζει, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση ή εξ αρχής κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων υποστήριξης. Ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση υπό την μορφή που έχει για τις ανάγκες της ακαδημίας, καθώς όπως επισημάνθηκε «διαθέτει καλή κατεύθυνση», όμως επιδίωξη είναι η επέκτασή του στο μέλλον.

Οι εκπρόσωποι της «Gulfair Academy», κκ Shabaan και Elshikh, εξέφρασαν την ισχυρή επιθυμία τους για δραστηριοποίηση στη Σπάρτη, στεκόμενοι στα πλεονεκτήματα που σύμφωνα με τους ίδιους υπερισχύουν έναντι προτάσεων για ανάπτυξη του πρότζεκτ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Αυτές, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η κοντινή απόσταση της Σπάρτης από την πρωτεύουσα Αθήνα, οι ήπιες καιρικές συνθήκες και το ελεύθερο πεδίο, που θεωρείται ότι διαθέτει η περιοχή, για ανάπτυξη δραστηριοτήτων αεροπλοΐας.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι η ενδεχόμενη εγκατάσταση της εταιρείας στη Σπάρτη θα αποφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και για τον δήμο, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η τόνωση της επιχειρηματικής κι εμπορικής κίνησης. Επιπλέον, όπως προτάχθηκε, κερδισμένοι θα είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Σπάρτη, καθώς εκτιμάται πως οι περίπου 300-400 σπουδαστές που θα φοιτήσουν στη σχολή, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιούν μηνιαίως δαπάνες διαβίωσης άνω των 1.000 ευρώ στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό, τουλάχιστον, έχει δείξει το παράδειγμα άλλων ελληνικών πόλεων όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Έτσι, σύμφωνα με το βέλτιστο σενάριο, όπως είπε και ο Π. Δούκας, ο τζίρος αναμένεται να ενισχυθεί κατά περίπου 400.000 ευρώ/μήνα στην αγορά της Σπάρτης.
Επιπλέον, προβλέπεται η θεσμοθέτηση υποτροφιών για σπουδές στη σχολή και για συγκεκριμένο αριθμό Λακώνων.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η επίτευξη συμφωνίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον τόπο σε πολλαπλούς τομείς, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στηρίξει το εγχείρημα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Ευχαρίστησε δε, την «Gulfair Academy», «για το ενδιαφέρον της, αλλά και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και τον πρόεδρό του κ. Μιχαλολιάκο και τον νομικό σύμβουλο κ. Λουκά, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με τον Αρχηγό κ. Θεμιστοκλή Μπουρολιά και τον τ. υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την άψογη και ενεργητική συνεργασία μας». Επίσης, ευχαρίστησε και «τις κκ. Πέγκυ Κωστάκου, Μπέττυ Τζάκα, Μαρία Βαχαβιώλου και τον Κωσταντίνο Βαρζακάκο για τη μέχρι σήμερα δουλειά τους στο έργο αυτό».

Τι ακολουθεί
Επόμενα βήματα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δ. Σπάρτης κι εταιρείας, η παρουσίαση της πρότασης της σύμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η  αποδοχή της επινοικίασης από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, αλλά και της καλής εκτέλεσης των προαπαιτούμενων εργασιών από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ). Εφόσον όλα τα παραπάνω εξελιχθούν ομαλά και δεν προκύψουν διαφωνίες ή κωλύματα, θα απομένει η αδειοδότηση για την επάνοδο του  αεροδρομίου Σπάρτης στον αεροπορικό «χάρτη» -έστω και σε περιορισμένη κλίμακα- μετά από 33 χρόνια.

Ναι μεν αλλά…
Η πρόταση της εταιρείας είναι δελεαστική, ωστόσο πρέπει να διερευνηθεί και να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες για ένα ανάλογο ντιλ, που θα καθορίσει τις τύχες του αεροδρομίου Σπάρτης για τα επόμενα χρόνια. Η ενεργοποίηση της υποδομής ύστερα από δεκαετίες αχρησίας αποτελεί ένα στοίχημα ανάπτυξης, ωστόσο πρέπει να τεθούν υπόψη της τοπικής διοίκησης και κοινωνίας όλες οι πτυχές και προεκτάσεις μια τέτοιας προοπτικής.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα είναι αν η προεκλογική περίοδος και οι διαμορφούμενοι συσχετισμοί θα επιτρέψουν την έγκριση και ψήφιση ενός τέτοιου μεγαλόπνοου πρότζεκτ ή οι όποιες εξελίξεις μετατοπιστούν στο διάστημα μετά την εκλογή της επόμενης Δημοτικής Αρχής.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την ενημέρωση στο Δημαρχείο Σπάρτης

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti