Κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα μαθητών για το περιβάλλον

Στην Τρίπολη η διακρατική συνάντηση του προγράμματος «Initiation»

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2023 14:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα μαθητών για το περιβάλλον

Η διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «Fostering green social innovation and social entrepreneurship in school education - INITIATION» πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Το έργο «INITIATION» έχει ως στόχο την καλλιέργεια της νοοτροπίας κοινωνικής καινοτομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας των μαθητών/τριων, ώστε να προσανατολιστούν περισσότερο στην κοινότητα και να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό λύσεων για περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες τους.

Στη συνάντηση, εκτός από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που είναι ο συντονιστής του έργου, μετείχαν με εκπροσώπους τους και οι παρακάτω φορείς: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», Πανεπιστήμιο Πατρών, Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci – Ιταλία, Consiglio Nazionale Delle Ricerche – Ιταλία, Vändra Gymnasium – Εσθονία, Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd – Cardet – Κύπρος, The Junior and Senior School – Κύπρος. Ο εταίρος από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών (CNR) συμμετείχε εξ αποστάσεως στην συνεδρίαση.

Διοργανωτής της διακρατικής συνάντησης του προγράμματος ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ενώ συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας. Ο κύριος λόγος της συνάντησης ήταν η αποτύπωση του πώς εφαρμόζεται η πιλοτική του προγράμματος στα σχολεία, ο εντοπισμός προβλημάτων και η επίλυση αυτών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

- Ενημέρωση της τρέχουσας κατάστασης του προγράμματος.

- Ανατροφοδότηση από τους εκπαιδευτικούς όσον αφορά την πιλοτική εφαρμογή σε σχολεία
από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και την Εσθονία.

- Ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες διάδοσης του έργου και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων.

- Αξιοποίηση του υλικού του έργου σε διάφορες ομάδες-στόχους. Εμπλοκή άλλων οργανισμών και φορέων χάραξης πολιτικής στον τομέα της σχολική εκπαίδευση.

Επίσης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τον σχεδιασμό του Result 5 «Fostering green social innovation and social entrepreneurship» – «Συστάσεις για την αξιοποίηση της προσέγγισης INITIATION».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση