Αγωγή στον Ρομά που πήγε να τον κλέψει κάνει ο Σταύρος Αργυρόπουλος

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγωγή στον Ρομά που πήγε να τον κλέψει κάνει ο Σταύρος Αργυρόπουλος

«Μπαρούτι» έχει γίνει ο Σταύρος Αργυρόπουλος, ιδιοκτήτης της γνωστής «Biogreco», αφού είναι η 4η φορά το τελευταίο δεκαήμερο, που επίδοξοι κυνηγοί χαλκού μπουκάρουν στην επιχείρησή του, στην περιοχή «Αρκασάδες» της κοινότητας Ξηροκαμπίου, προξενώντας υλικές φθορές και μη αμελητέα οικονομική ζημία.

Σε προηγούμενη ανάρτηση τού «ΛΤ» διαβάσατε για τη δράση ενός celebrity της τοπικής εγκληματικότητας, που συνελήφθη στην οικία του στις Αμύκλες, τη Δευτέρα (5/2), έχοντας αναπτύξει τον προηγούμενο μήνα αξιοπρόσεκτη «δραστηριότητα». Ανάμεσα στα ανδραγαθήματα τού 18χρονου-σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας- ημεδαπού συγκαταλέγεται και το ντου που έκανε την Παρασκευή (2/4), συνοδεία έτερου ανηλίκου, στη γνωστή επιχείρηση εκτροφής πουλερικών. Η εισβολή έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη τής επιχείρησης και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο προξένησε φθορές στον χώρο.

Αυτό που έκανε «μπαρούτι» τον κ. Αργυρόπουλο είναι το γεγονός πως ο συλληφθείς -κατόπιν τηλεφωνικής οδηγίας της εισαγγελέα προς την Αστυνομία- αφέθηκε ελεύθερος. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας επικαλέστηκε ζήτημα ανηλικότητας τού δράστη.

Τονίστηκε προηγουμένως πως είναι η πολλοστή φορά που ο Στ. Αργυρόπουλος πέφτει θύμα διαρρηκτών. Βάζουν στο μάτι κυρίως καλώδια χαλκού ή μπαταρίες οχημάτων και γεννητριών στον χώρο της επιχείρησης. Προ διετίας, μάλιστα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, το ρεσάλτο τριών κουκουλοφόρων στα γραφεία της «Biogreco», καταγεγραμμένο σε βίντεο.

Πληροφορίες του «ΛΤ» επισημαίνουν πως ο παθών ζητά την επιβολή της νομοθεσίας, είτε στον δράστη είτε στο οικογενειακό περιβάλλον του, αφού αν υποτεθεί πως είναι ανήλικος ο παραβάτης, κάποιος είναι υπεύθυνος για την κηδεμονία του. Θεωρεί πως για ανεξήγητους λόγους «τήρηση της νομοθεσίας δεν υφίσταται». Μάλιστα, ο ίδιος θα επισκεφτεί την Εισαγγελία την ερχόμενη Δευτέρα για να δώσει συνέχεια στο θέμα. Θα ζητήσει να μάθει ποιες ενέργειες έγιναν αρμοδίως γύρω από το περιστατικό, ποιοι ενεπλάκησαν και πώς. Τέλος, ως έσχατο μέτρο σκοπεύει να καταθέσει αγωγή οικονομικής αποζημίωσης κατά τού Ρομά για όλη την οικονομική ζημία που τού προξένησε.

Κατά καιρούς ακούμε για δημιουργία ειδικών επιτροπών για τη μελέτη της παραβατικότητας των Ρομά και της συνακόλουθης λήψης μέτρων για την ουσιαστική ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητες δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κοινοτήτων, Ρομά και «Μπαλαμών», όπως και οι συνέργειες με τους δήμους. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα μια ευρεία συνάντηση της τοπικής κοινότητας με τους συγχωριανούς Ρομά ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπαίδευσής τους και εργασίας τους στις δραστηριότητες της περιοχής…

Δ.Π.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti