Φυλλορροεί ευαίσθητο σχολείο στη Σπάρτη

Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους και τα «γράφουν» σε άλλα δημοτικά

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2024 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φυλλορροεί ευαίσθητο σχολείο στη Σπάρτη

Άσχημα μαντάτα για την εκπαίδευση στη Λακωνία, αλλά και γενικότερα την καλλιέργεια της παιδείας, που σαν κοινωνία, υποτίθεται, ότι πασχίζουμε.

Την κάτω βόλτα φαίνεται να έχει πάρει δημοτικό σχολείο στην περιφέρεια τού Δήμου Σπάρτης. Την ίδια ώρα μάλιστα, που ο ευαίσθητος κοινωνικός και ισορροπιστικός ρόλος που τού έχει ανατεθεί να επιτελεί θα το ήθελε να πρωταγωνιστεί και να προοδεύει. Πολλά ήταν και κατά το παρελθόν τα περιστατικά αντεγκλήσεων και επιθετικότητας που παρατηρούνταν στους χώρους του.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει ανεπανόρθωτα, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών. Μάλιστα εξωσχολικοί, τώρα, φέρονται να εισβάλουν όποτε θέλουν εντός του σχολείου προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους, πραγματικές ή φανταστικές, με μαθητές, την ώρα που τα παιδιά είναι στις τάξεις τους! Το κακό έχει παραγίνει, διαλύοντας κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια που ομολογουμένως με αυταπάρνηση κάνουν οι δάσκαλοι. «Και μην δούμε και χειρότερα», έλεγαν γονείς.

Με αυτά και μ’ αυτά, κάποιοι αποφάσισαν να τα πάρουν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 15 παιδιά έχουν επιλέξει άλλη δημόσια σχολική στέγη. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έτσι κινδυνεύει και η ίδια η υπόσταση του σχολείου.

Φυσικά τα καθέκαστα είναι σε γνώση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, που έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις. Όμως, οι γονείς έλεγαν ότι δεν εισακούγονται. Ενημέρωση επί των γεγονότων έχουν κι άλλοι φορείς, σε ανώτερο επίπεδο.

Αυτονόητη είναι η αγωνία όλων μας για το τι μέλλει γενέσθαι στο ιδιαίτερο αυτό σχολείο, διδακτήριο της συμπερίληψης. Προτού λοιπόν διαρρηχθούν ανεπιστρεπτί οι δεσμοί μεταξύ των μαθητών, ας ακολουθηθεί, σε πρώτη φάση, η ρότα που αρμοδίως υποδεικνύεται και ύστερα βλέπουμε…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti