Η Ολυμπιακή Φλόγα βαδίζει με βηματισμό Σπαρταθλητών

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία της Σπάρτης ενόψει των Αγώνων του Παρισιού

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2024 16:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ολυμπιακή Φλόγα βαδίζει με βηματισμό Σπαρταθλητών

Έπειτα από την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριληφθεί τελικά η Σπάρτη ανάμεσα στις πόλεις-σταθμούς απ’ όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Δήμος Σπάρτης κλήθηκε -υπό στενά χρονικά πλαίσια- να ορίσει δύο αθλητές για τη συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία στη Σπάρτη.

«Αρχικώς, η σκέψη μας πήγε στις μαθήτριες και στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα διέσωζαν τη σχετική μνήμη για τις επόμενες γενεές», σημειώνουν από τον Δ. Σπάρτης. Ωστόσο, όπως πληροφόρησε η Ολυμπιακή Επιτροπή, με την οποία η Δημοτική Αρχή μοιράστηκε την ιδέα, προαπαιτούμενο υπήρξε η ενηλικότητα των δρομέων. Με αυτό το δεδομένο, ο Δήμος Σπάρτης αποφάσισε να αναθέσει τον τιμητικό ρόλο του λαμπαδηδρομέα στους Σπαρταθλητές. «Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό από να αναζητήσουμε τους δύο δρομείς που θέλαμε στα πρόσωπα των Σπαρταθλητών μας, δηλαδή των συμπολιτών μας -γυναικών και ανδρών-, που έχουν τερματίσει σε έναν αγώνα ορόσημο για την Ιστορία, ο οποίος ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες υπεραποστάσεων του πλανήτη», τονίζει ο Δ. Σπάρτης.

Ο ορισμός 6 Λακώνων
Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τη Σπάρτη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, προτού συνεχίζει το ταξίδι της προς την «πόλη του φωτός».

Οι αθλητές που θα κληθούν να αναλάβουν τη μεταφορά του συμβόλου του Ολυμπισμού, ορίστηκαν ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Σπάρτης, τη Δευτέρα 1 Απριλίου. Από τη διαδικασία προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
-Πρώτος δρομέας: ο Γεώργιος Κουλόγιαννης, με πρώτο αναπληρωτή τον Σταύρο Σταυρόπουλο, και δεύτερη αναπληρώτρια την Ειρήνη Γιάννε.
-Δεύτερος δρομέας: ο Αναστάσιος (Τάσος) Τσουλόγιαννης, με πρώτη αναπληρώτρια τη Μαρία-Στέλλα Ξενάκη και δεύτερο αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσάκωνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti