Εργατικό Κέντρο-ΑΔΕΔΥ Λακωνίας: Γενική Απεργία στις 17 Απριλίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο ΟΤΕ

Τρίτη, 09 Απρίλιος 2024 10:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εργατικό Κέντρο-ΑΔΕΔΥ Λακωνίας: Γενική Απεργία στις 17 Απριλίου

Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, του Νομαρχιακού Τμήματος Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων του τόπου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 8:30΄ το βράδυ, στον χώρο του Εργατικού (Αγ. Νίκωνος 124), στη Σπάρτη.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός ενόψει της Γενικής Απεργίας της 17ης Απριλίου. Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Πάρκο του ΟΤΕ, στις 12:30΄ μμ.

Αγωνιστικό κάλεσμα στους Λάκωνες
Από τους διοργανωτές απευθύνεται «αγωνιστικό κάλεσμα στους Λάκωνες πολίτες, σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού, δημοσίου τομέα και τους αυτοαπασχολουμένους, στους φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, να συμμετέχουν μαζικά στην κρίσιμη αυτή γενική Απεργία της 17ης Απρίλη και στη συγκέντρωση.

«Με επιτελικό σχέδιο καταστρέφουν την ζωή μας!»
Σταχυολογώντας από την κοινή ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ, βλέπουμε το σκεπτικό της κινητοποίησης: «Όταν μειώνεις τον προϋπολογισμό στην Υγειά με συνειδητή υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, όταν αφήνεις τις οργανικές θέσεις υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού κενές, όταν αφήνεις το προσωπικό του ΕΣΥ εξαθλιωμένο και απαξιωμένο, όταν αφήνεις υποδομές και εξοπλισμό να καταρρέουν, όταν έχουμε πληρώσει αδρά με τις εισφορές μας το σύστημα για δημοσιά δωρεάν ποιοτική υγειά και αναγκάζεις τους εργαζόμενος, τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φροντίσουν την υγεία τους πληρώνοντάς στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο “γρηγορόσημο υγείας”», τότε «Ο απώτερος στόχος είναι να διαλύσεις τα ασφαλιστικά ταμεία εξασφαλίζοντας την επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην υγεία». Παροιμιακά αναφέρεται, «όταν ο θάνατος του ΕΣΥ είναι εμπρός μας ορατός μας ζητάς επιπλέον να πληρώσουμε και τα κόλλυβα για τα μνημόσυνά του».

Κατώτατος μισθός
«Όταν ο μέσος κατώτατος μισθός αυξήθηκε πάνω από 47% κατά την τελευταία δεκαπενταετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης με ενθουσιασμό ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του μέσου ωρομισθίου που ίσχυε στην χώρα μας πριν δεκαέξι χρόνια. Ο κύβος ερρίφθη στα 830 ευρώ μικτά, στα 706, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5εκ περίπου. Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27.»

Οριακά πάνω από την Βουλγαρία η Ελλάδα
Συνεχίζοντας, στο σκεπτικό της κοινής ανακοίνωσης αναφέρεται: «Όταν η ζοφερή και δυσοίωνη οικονομική πολιτική με την κυβέρνησης να αφήνει ανεξέλεγκτη και να οδηγεί τους μισθούς και τις συντάξεις σε διαρκή συρρίκνωση που κατατάσσονται ως προς την αγοραστική δύναμη, οριακά πάνω από την Βουλγαρία, προτελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα ολιγοπώλια στα τρόφιμα, τα καύσιμα, τις τράπεζες και την ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη αποφέρουν ιλιγγιώδη υπερκέρδη στους πολύ λίγους εις βάρος της κοινωνίας», τότε, «Μας κουνάς το δάκτυλο και μας ζητάς να “την βγάλουμε με τοστ”!».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή»
Εν κατακλείδι, οι κινητοποιήσεις δείχνουν μονόδρομος: «Πραγματικά εμείς οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Αγρότες, Έμποροι και Βιοτέχνες Αυτοαπασχολούμενοι, Επιστήμονες, Συνταξιούχοι, Νέοι. Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα προβλήματά μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί! Φτάνει ως εδώ-Δεν θα τους περάσει. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανδρέας Πετρουλάκης
Το κλίκ της ημέρας
Ανδρέας Πετρουλάκης

Πρόσφατα Νέα