Αίματα και μπουνιές στη διασταύρωση Παλαιολόγου-Λυκούργου στη Σπάρτη

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αίματα και μπουνιές στη διασταύρωση Παλαιολόγου-Λυκούργου στη Σπάρτη

Για άλλη μια φορά και με αρνητικό πρόσημο έρχεται στην επικαιρότητα το έργο της «κατακαημένης» ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο κέντρο της Σπάρτης. Ένα έργο που όχι μόνο έχει γίνει πεδίο αντεγκλήσεων των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο αλλά φαίνεται πως με τις δυσχέρειες που έχει προκαλέσει, στον κέντρο της λακωνικής πρωτεύουσας, γίνεται και πεδίο συχνών ατυχημάτων και αφορμή έως και συμπλοκών μεταξύ δημοτών που το διασχίζουν.

Κάτι τέτοιο συνέβη και το μεσημέρι της Δευτέρας (15/4) στην κεντρική διασταύρωση της Λυκούργου με την Παλαιολόγου. Εκεί, 70χρονος πεζός που προσπαθούσε να τη διασχίσει ένοιωσε να περνά όχημα σύριζα από το πλάι του και πανικοβλήθηκε, αφού αυτό παραλίγο να τον χτυπήσει. Ο ηλικιωμένος, στον πανικό του, αφού ένοιωσε ότι εγκλωβίστηκε από το διερχόμενο όχημα, σήκωσε την τσάντα του και το χτύπησε στο παρμπρίζ. Στη συνέχεια, ο οδηγός, που σημειωτέον ήταν ηλικιωμένος γύρω στα 80 έτη, εξαγριωμένος από αυτή την κίνηση του πεζού, βγήκε από το αυτοκίνητο και -σύμφωνα με αυτόπτες- τού «έριξε» μια ξεγυρισμένη μπουνιά στο σαγόνι! Ο πεζός, έπεσε στον δρόμο. Από την πτώση, μάλιστα, χτύπησε στον αυχένα του με αποτέλεσμα να ματώσει άσχημα. Στη συνέχεια, σηκώθηκε, αιμόφυρτος και θυμωμένος πήγε προς το όχημα στο οποίο είχε εισέλθει εντωμεταξύ ο οδηγός και «έριξε» μπουνιές, με τη σειρά του, στο παράθυρο. Επικράτησε πανζουρλισμός και μεγάλη αναστάτωση στο σημείο, με τους διερχόμενους να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τον διαπληκτισμό και τους θαμώνες των γύρω καφέ να μην ξέρουν τι να πρωτοσχολιάσουν από την «κλοτσοπατινάδα»! Στη συνέχεια, ο οδηγός «έβαλε μπρος» το όχημα κι εξαφανίστηκε.

Περίοικοι, ανήσυχοι για την υγεία του αιμόφυρτου πεζού που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν επισκέπτης στη Σπάρτη και δεν γνώριζε τα … κατατόπια τής Παλαιολόγου, τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε άμεσα επί τόπου παρείχε στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες ενώ, συνοδεία της ΔΙΑΣ, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti