Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Δημόσια Υγεία στη Σπάρτη

Τη Δευτέρα (22/4) στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2024 11:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Δημόσια Υγεία στη Σπάρτη

Με σύνθημα, «η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, τιμή δεν μπαίνει στη ζωή», το ΚΚΕ Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τη λειτουργία τού ΕΣΥ, τη Δευτέρα (22/4) και ώρα 7:00 μμ, στο αμφιθέατρο τού Πανεπιστημίου Σπάρτης.

Ομιλητής, ο Ιωάννης Γαλανόπουλος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χειρούργος Ορθοπεδικός στο Θριάσιο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στη Δημόσια Υγεία
«Η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει η τομεακή του ΚΚΕ στη Λακωνία, «κλιμακώνει την επίθεση στην υγεία του λαού. Προωθεί ασταμάτητα με νομοθετικές πράξεις, την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τη λειτουργία του ΕΣΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια». Και προσθέτει: «Συνεχίζει την εγκληματική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την είσοδο εργολάβων -φύλαξη, καθαριότητα, διάγνωση απεικονιστικών εξετάσεων- την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με τα επί πληρωμή απογευματινά Ιατρεία και χειρουργεία».

Παράλληλα «προωθεί τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, τη μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, την εφαρμογή κοστολόγησης ιατρικών πράξεων. Φέρνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία και θεσμοθετεί νέα χαράτσια έως 3 ευρώ για γενόσημα φάρμακα και παραπεμπτικά εξετάσεων.»

Τι συμβαίνει στη Λακωνία
Γίνεται αναφορά στη «διαλυτική κατάσταση» που επικρατεί στη Λακωνίας «και ιδιαίτερα στο κεντρικό νοσοκομείο της Σπάρτης το οποίο με την ολοκλήρωση της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα μετατραπεί σε Ιδιωτικού Δικαίου:
-Από τις 69 οργανικές θέσεις ιατρών καλύπτονται οι 43 από τους οποίους οι 11 είναι επικουρικοί
-Ο παθολογικός τομέας υπολειτουργεί, οι εφημερίες καλύπτονται από γενικούς ιατρούς και αγροτικούς ή καλούνται ιατροί από άλλα νοσοκομεία ή και ιδιώτες
-Αναστέλλεται η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων
-Αφήνεται ακάλυπτο το νοσοκομείο αρκετές μέρες του μήνα χωρίς εφημερία Παιδιάτρου, Ακτινολόγου, Οφθαλμίατρου, ΩΡΛ, ουρολόγου
-Στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων ο χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί, αφού υπάρχει 1 αναισθησιολόγος, 1 Ακτινολόγος και οι 2 ορθοπεδικοί μετακινούνται συνεχώς για κάλυψη εφημεριών στη Σπάρτη
-Τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία μετά βίας λειτουργούν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

Είναι διακηρυγμένο από το ΚΚΕ, ότι «αυτή η διαλυτική κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας, ωθεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ενώ συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις της ΕΕ μετατρέπουν την Υγεία σε εμπόρευμα και τον λαό και τους ασθενείς σε πελάτες». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση «το ΚΚΕ καλεί τον λαό στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία, λαϊκό αγαθό και δικαίωμα διασφαλισμένο για όλους. Για το ΚΚΕ, δεν νοείται η υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα, να αντιμετωπίζεται ως κέρδος ή κόστος αντίστοιχα.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti