ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα τουρισμού συνταξιούχων

Τρίτη, 09 Ιούλιος 2024 08:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα τουρισμού συνταξιούχων

«Το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός” ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, αφορά 300.000 επιταγές. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ ενισχυμένο, με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 43% σε σχέση με πέρσι, στα 50 εκατ. ευρώ, και έχει πάρα πολλές παραμέτρους. Πρώτα από όλα, έξι διανυκτερεύσεις οπουδήποτε στην χώρα, με πάρα πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Αλλά αν πας Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο, είναι 10 βράδια εντελώς δωρεάν χωρίς ιδιωτική συμμετοχή».

Τα παραπάνω είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο MEGA, μιλώντας για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Πρόσθεσε ότι «αν πάει κάποιος βόρεια Εύβοια, Έβρο ή Θεσσαλία εκτός από τις Σποράδες, είναι 12 βράδια εντελώς δωρεάν. Ο κόσμος μπορεί να μπει στο https://www.dypa.gov.gr/ και να δει και αποτελέσματα, ποια ξενοδοχεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και έχουμε πάνω από 1.000-1.300 ξενοδοχεία που συμμετέχουν.

»Υπενθυμίζουμε ότι και τα ακτοπλοϊκά επιδοτούνται, είναι 25% η συμμετοχή των δικαιούχων, και για ΑμεΑ είναι εντελώς δωρεάν. Έχεις ένα voucher με έναν αριθμό, όπου ο υπάλληλος το περνάει και βλέπεις την τιμή που έχουμε συμφωνήσει εμείς με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το ίδιο και με τα ξενοδοχεία: επικοινωνείς εσύ με το ξενοδοχείο – που πρέπει να είναι μέσα στην λίστα – , λες ότι είμαι δικαιούχος του «Κοινωνικού Τουρισμού» και κλείνεις με βάση τις συγκεκριμένες τιμές που έχουμε συμφωνήσει εμείς. Δεν είναι υποχρεωμένα τα ξενοδοχεία όλα τα δωμάτια να τα προσφέρουν στον Κοινωνικό Τουρισμό. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι υπάρχει πρόγραμμα να κάνουν καταγγελία στην ΔΥΠΑ».

Έρχεται μέσα στον μήνα πρόγραμμα Τουρισμού συνταξιούχων – Σε ποιους απευθύνεται
Για τους συνταξιούχους: «έρχεται σύντομα το πρόγραμμα τουρισμών συνταξιούχων πρώην ΟΑΕ (ελεύθερων επαγγελματιών). Μέσα στον μήνα θα γίνει αυτό», επεσήμανε ο κ. Πρωτοψάλτης.

 

πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti