Τέσσερις νεκροί και 29 τραυματίες στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Με αίμα βάφτηκε το οδόστρωμα και τον Ιούνιο

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2024 08:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερις νεκροί και 29 τραυματίες στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Τον μηνιαίο απολογισμό των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τον περασμένο Ιούνιο, δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, διαδραματίστηκαν συνολικά 26 τροχαία ατυχήματα με 33 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες). Πιο αναλυτικά:  4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 4 νεκρούς, 1 σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 1 σοβαρά τραυματία, 21 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 28 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα ήταν: κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και παραβίαση προτεραιότητας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων συγκροτήθηκαν 646 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.236 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 206 παραβάσεις. Ακόμα, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 4.013 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 2.286 για υπερβολική ταχύτητα, 610 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 396 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 360 για ΚΤΕΟ, 124 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 81 για αντικανονικό προσπέρασμα, 59 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 51 για παραβίαση σηματοδότη, 24 για αντικανονικούς ελιγμούς, 13 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti