Λαχτάρα αλλά αίσιο τέλος για τον Γάλλο ορειβάτη στον Ταΰγετο

Σε εξέλιξη η μεταφορά του από την κορυφή

Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2025 17:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαχτάρα αλλά αίσιο τέλος για τον Γάλλο ορειβάτη στον Ταΰγετο

Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπέτεια του νεαρού Γάλλου ορειβάτη που τραυματίστηκε, ενώ πεζοπορούσε σε δυσπρόσιτο, χιονισμένο σημείο στον Ταΰγετο, στη θέση «Πόρτες», το μεσημέρι της Τρίτης (9/12). Μετά από πολύωρη και ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση, οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον προσεγγίσουν με ασφάλεια. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κάθοδος από το βουνό, με τις δυνάμεις διάσωσης να μεταφέρουν τον άνδρα προς το σημείο όπου αναμένει όχημα για την -πιθανότατα- προληπτική μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο ορειβάτης, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, παρά τα τραύματα που έφερε στα πόδια και πιθανόν σε άλλα σημεία του σώματός του, έχει τις αισθήσεις του και συνεργάζεται με τους διασώστες καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 από τον ίδιο τον τραυματία ήταν καθοριστική για την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, γύρω στις 12 μμ. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, ενώ στο έργο τους συνέδραμε καταλυτικά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης. Παράλληλα, στην περιοχή έσπευσαν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, που όμως δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβουν.

Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές, τις φορείς και τους εθελοντές που συμμετείχαν,  ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του εδάφους, των χαμηλών θερμοκρασιών και του δυσπρόσιτου πεδίου, ωστόσο είχε αίσια έκβαση χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.


φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα