Αναζητούνται διέξοδοι και λύσεις για την «έξωση» της Σπάρτης από το αέριο

Το «παλεύει» ο Ν. Κρητικός

Τρίτη, 16 Δεκέμβριος 2025 09:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναζητούνται διέξοδοι και λύσεις για την «έξωση» της Σπάρτης από το αέριο

Η απένταξη του μειοδότη από το έργο επέκτασης του φυσικού αερίου στη Σπάρτη δημιούργησε αναταραχή κι ερωτηματικά, αναγκάζοντας τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές να αναζητήσουν άμεσα λύσεις, ώστε ο τόπος να μη χάσει (και) αυτό το… «τρένο».

Μετά την έκτακτη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (10/12) με τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Τσάφο και τη γενική γραμματέα, Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών. Δέσποινα Παληαρούτα και σε συνέχεια των κατευθύνσεων που έδωσε ο υφυπουργός, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, προχώρησε σε συνάντηση εργασίας με τη γγ.

«Συζητήσαμε αναλυτικότερα το θέμα επέκτασης του φυσικού αερίου στο Δήμο Σπάρτης. Η κ. γενικός διερευνά πιθανές λύσεις, μετά την απένταξη του μειοδότη. Συμφωνήσαμε με την αρωγή της να συντονίσουμε τις ενέργειες για το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κρητικός. Ευχαρίστησε δε, «θερμά την κ. Παληαρούτα», γιατί «από την πρώτη στιγμή δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί, να ενημερώσει, ν’ αναζητήσει διεξόδους μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη που ανέκυψε».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου το σώμα πέρασε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτώντας από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να μεριμνήσει, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Σπάρτη δεν θα αποκλειστεί από το δίκτυο, να εκδοθεί νέα άδεια διανομής για την περιοχή και να αρθεί η τροποποίηση που την είχε αφαιρέσει από την άδεια διαχείρισης δικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα