Θρίλερ με αίσιο τέλος για ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην ανατολική Λακωνία

Επιχείρηση ξημερώματα με επέμβαση του Λιμενικού - Κατέπλευσε στο Κυπαρίσσι, σώοι οι 2 Γάλλοι επιβαίνοντες

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2026 16:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θρίλερ με αίσιο τέλος για ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην ανατολική Λακωνία

Ώρες αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (7/7) δύο αλλοδαποί, όταν το ιστιοφόρο τους εμφάνισε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε έξωθεν του όρμου Φωκιανού, στο Μυρτώο Πέλαγος. Το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το ακυβέρνητο σκάφος κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό. Στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ναυπλίου και του Λεωνιδίου. Περιπολικό σκάφος του ΛΣ απέπλευσε άμεσα προς αναζήτηση του σκάφους στην ευρύτερη ζώνη. Κατόπιν συντονισμένων ερευνών, το ιστιοφόρο εντοπίστηκε τελικά στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα» Τρικερίου, βόρεια του Κυπαρισσίου.

Οι δύο επιβαίνοντες, Γάλλοι υπήκοοι, βρέθηκαν σώοι και καλά στην υγεία τους, παρά την προφανή λαχτάρα και ταλαιπωρία. Στην επιχείρηση επιστρατεύτηκε κι ένα ερασιτεχνικό σκάφος που έσπευσε στο σημείο. Με τη συνδρομή του και υπό τη διαρκή συνοδεία του πλωτού του Λιμενικού, το καθηλωμένο ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Κυπαρισσίου βάζοντας αίσιο τέλος στην πολύωρη ναυτική περιπέτεια.

Κατόπιν εντολής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Σημειώνεται ότι από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα