«Έφυγε» ο μεγάλος ευεργέτης του Ασύλου Ανιάτων Γ. Λούπος

Είχε δωρίσει 1 εκατ. ευρώ για επέκταση του Ιδρύματος

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2026 11:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έφυγε» ο μεγάλος ευεργέτης του Ασύλου Ανιάτων Γ. Λούπος

Ένας σπάνιος άνθρωπος του χρέους και της προσφοράς, που με το μέγεθος της γενναιοδωρίας του σφράγισε το μέλλον της κοινωνικής πρόνοιας στη Λακωνία, πέρασε στην αιωνιότητα. Ο Γεώργιος Λούπος, ο μεγάλος ευεργέτης του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (15/7), σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά κι έναν φωτεινό φάρο ανθρωπισμού που θα εμπνέει τις επόμενες γενιές.

Ο εκλιπών υπήρξε ο μεγάλος αρωγός του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑμΕΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στη Μαγούλα. Η μεγαλειώδης χειρονομία του, τον Απρίλιο του 2025, να δωρίσει το μυθικό ποσό του 1.000.000 ευρώ για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Ίδρυμα, αποτέλεσε μια μνημειώδη πράξη κοινωνικής ευποιίας και φιλαλληλίας στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

Σήμερα, Πέμπτη (16/7), θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου διέμενε. Την ίδια ώρα, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θα τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Το συλλυπητήριο τηλεγράφημα 
του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου
Μετά το άγγελμα της θλιβερής είδησης, ο σεπτός Ποιμενάρχης απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας. 

«Αξιότιμον οικογένειαν αειμνήστου Γεωργίου Λούπου.

Δια την εκδημίαν του επιφανούς ανδρός, επιτυχημένου οικογενειάρχη, διακεκριμένου επιχειρηματία και μεγάλου ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συμμετέχομεν ολοψύχως εις το βαρύτατον οικογενειακόν σας πένθος και εκφράζομεν προσωπικώς και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των συμπαθεστάτων τροφίμων του ευεργετηθέντος Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης τα ολοκάρδια συλλυπητήριά μας. Ευχόμεθα ολοψύχως ανάπαυση της καταστόλιστης με την αρετή της φιλανθρωπίας μακαρίας ψυχής του».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα