Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λακωνίας ο αιφνίδιος θάνατος του μαθηματικού Χριστόφορου Δερμάτη, ο οποίος υπηρετούσε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης. Για την απώλειά του εξέδωσαν ανακοινώσεις η ΕΛΜΕ Λακωνίας και η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, αποχαιρετώντας έναν εκπαιδευτικό που διακρίθηκε για το ήθος, την επιστημονική του κατάρτιση και την προσφορά του στην εκπαίδευση.
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την αδόκητη απώλεια του Χριστόφορου Δερμάτη, επισημαίνοντας ότι υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη την επιστήμη των Μαθηματικών, υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος εκπαιδευτικός και επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συναδέλφους όσο και στους μαθητές του. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι είχε διατελέσει διευθυντής στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ελαφονήσου, ξεχωρίζοντας για την ευσυνειδησία και τα ανθρωπιστικά του αισθήματα. Η ΔΑΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, φιλόλογο Γεωργία Συνοδινού, και στους οικείους του, ενώ ενημερώνει ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 6:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αφυσσού Σπάρτης.
Ακολουθεί το συλλυπητήριο ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λακωνίας:
«Μία ακόμη πρόωρη απώλεια αγαπημένου συναδέλφου μάς γέμισε με θλίψη. Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Χριστόφορος Δερμάτης.
Ο Χριστόφορος, μαθηματικός στην ειδικότητα, υπηρετούσε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης. Υπηρέτησε την εκπαίδευση αθόρυβα και ταπεινά, με ήθος, συνέπεια και αφοσίωση, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές και στους συναδέλφους του. Εκτέλεσε με συνέπεια και ήθος τα καθήκοντά του πάντα με την ευγένεια και την καλοσύνη που τον διέκρινε.
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, συναδέλφισσα Γεωργία, και στους οικείους του. Τους εύχεται κουράγιο και δύναμη, ώστε να αντέξουν το βάρος της απώλειας.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ…
Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας»




