Σε διακοπές για 2 εβδομάδες τον Αύγουστο οι λογιστές της Λακωνίας

Ανάσα ξεκούρασης μετά τον «μαραθώνιο» των δηλώσεων

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2026 11:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε διακοπές για 2 εβδομάδες τον Αύγουστο οι λογιστές της Λακωνίας

Σε συλλογική παύση εργασιών προχωρά για λίγες ημέρες τον Αύγουστο ο φοροτεχνικός κόσμος της Λακωνίας, επιζητώντας μια αναγκαία αποφόρτιση μετά την ολοκλήρωση της επίπονης περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Το ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα λογιστικά γραφεία σε όλο τον νομό από 10 έως 23 Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος ανάπαυσης.

Η φετινή διαδικασία δοκίμασε εκ νέου τις αντοχές των επαγγελματιών του κλάδου, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων στις κρατικές πλατφόρμες. Όπως υπογραμμίζει η Ένωση Λακωνίας, η φετινή ήταν «μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των λογιστών, με αποκορύφωμα την περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τις καταληκτικές ημερομηνίες τους, με αρκετά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μη σωστή λειτουργία των συστημάτων της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ, για αρκετές ημέρες».

Παράλληλα, οι προκλήσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις παραμένουν αυξημένες, με το ΔΣ της Ένωσης να επισημαίνει ότι «η χρονιά αυτή θα συνεχισθεί και θα είναι επίσης μια δύσκολη και ίσως μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά, με όλα αυτά που θα κληθούμε οι λογιστές να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε, προκειμένου να στηρίξουμε όλους τους φορολογούμενους πελάτες- επιχειρήσεις».

Γι' αυτό το λόγο, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες για έγκαιρη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους: «Παρακαλούμε τους πελάτες μας, οι οποίοι και φέτος έδειξαν κατανόηση στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όπως προβούν στην άμεση τακτοποίηση/διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τους». Αντίστοιχο αίτημα διατυπώνεται και προς τις τοπικές αρχές (ΔΟΥ, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ), από τις οποίες ζητείται «να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή σε οποιαδήποτε τυχόν καθυστέρηση προκύψει σε πιθανά αιτήματα διεκπεραίωσης ή και ελέγχων».

Κλείνοντας, η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συναδελφικής αλληλεγγύης σε όσους επιλέξουν διαφορετικό διάστημα ανάπαυλας, «να μην υποβάλουν στοιχεία σε καμία πλατφόρμα, για το προαναφερθέν ημερολογιακό διάστημα, πέραν των αναγκαίων, όπως πχ προσλήψεις και γενικά ότι έχει σχέση με το ΕΡΓΑΝΗ», υπενθυμίζοντας πως πάγια διεκδίκηση παραμένει «η μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου και η μεταφορά τους στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα