Στην αιχμή του θερμικού κύματος που ταλανίζει τον νομό από την περασμένη Κυριακή, η Λακωνία βρέθηκε την Τετάρτη (26/8) για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δυσφορίας. Ο υδράργυρος χτύπησε ξανά «κόκκινο», με τον νομό να σαρώνει τις μέγιστες τιμές της επικράτειας και να καταλαμβάνει τις 5 από τις 8 θέσεις στον πανελλαδικό χάρτη των υψηλότερων θερμοκρασιών του Meteo.gr.
«Πρωταθλήτριες» αναδείχθηκαν οι Αιγιές Γυθείου, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 41,3 °C, ισοφαρίζοντας την πρωτιά με την Καρδίτσα. Σε οριακή απόσταση ακολούθησαν οι Κροκεές με 41,2 °C, η Σπάρτη με 41,1 °C, η Σκάλα με 40,9 °C και η Στεφανιά με 40,7 °C.
Η απόλυτη άπνοια που επικράτησε ως και την Πέμπτη (27/8) διατήρησε την ατμόσφαιρα ασφυκτική ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες.
Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, πρόσκαιρη υποχώρηση θα σημειώσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο (29-30/8), κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, προσφέροντας μια μικρή ανάσα δροσιάς. Ωστόσο, η υποχώρηση αυτή θα αποδειχθεί σύντομη. Από την Κυριακή, θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να εισβάλουν στη χώρα, επαναφέροντας σταδιακά νέες υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία.




