Μεγάλη συμμετοχή στη δράση πρόληψης της άνοιας στο Καστόρι

Ενημέρωση και δωρεάν τεστ από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λακωνίας

Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2026 12:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη συμμετοχή στη δράση πρόληψης της άνοιας στο Καστόρι

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Καστορίου στην ενημερωτική εκδήλωση και τη δράση δωρεάν ελέγχου για την άνοια, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στην αίθουσα Μπακή.

Η αίθουσα γέμισε από πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για ένα ζήτημα το οποίο αφορά ολοένα και περισσότερες οικογένειες, καθώς επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τόσο των ασθενών όσο και των ανθρώπων που τους φροντίζουν.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια Λακωνίας – Therapy Express, με επικεφαλής τη νευρολόγο Σταματίνα Καλαϊτζάκη, παρουσίασε αναλυτικά τα συμπτώματα της άνοιας, τους παράγοντες κινδύνου και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, διενεργήθηκαν δωρεάν τεστ αξιολόγησης από τις Κατερίνα Καργάκου, Παναγιώτα Μπούγα και Σταυρούλα Λαμπρινάκου, καθώς και από τον φυσιοθεραπευτή Χάρη Βελδέκη.

Η μαζική συμμετοχή ανέδειξε την ανάγκη να φτάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης κοντά στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια Λακωνίας – Therapy Express πρόκειται να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις σχετικές εκδηλώσεις και τη διενέργεια δωρεάν τεστ και σε άλλες περιοχές του δήμου. Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση, καθώς ορισμένες καταστάσεις που προκαλούν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της άνοιας μπορούν, εφόσον εντοπιστούν εγκαίρως, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Αντρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Αντρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα