Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός έργων για τη Λακωνία, καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή της την Τετάρτη (26/8), υπό την προεδρία του αναπληρωτή περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, προχώρησε σε εγκρίσεις που αγγίζουν συνολικά το 1,1 εκατομμύριο ευρώ.
Στο επίκεντρο τίθεται η θωράκιση του νομού έναντι των πλημμυρικών φαινομένων, με την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο των 300.000 ευρώ που προβλέπει καθαρισμούς και αποκαταστάσεις τεχνικών έργων στις κοίτες ποταμών και χειμάρρων της Λακωνίας.
Παράλληλα, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη νότια Λακωνία. Με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης των τεχνικών υποδομών στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, ενισχύοντας τα επίπεδα ασφάλειας για τους οδηγούς.
Την ίδια στιγμή, γίνεται το επόμενο βήμα για τη μελλοντική δημιουργία ενός νέου πυρήνα γνώσης και δραστηριοτήτων στη Σπάρτη. Μετά την προγενέστερη υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Σπάρτης και Επιμελητηρίου Λακωνίας, η Επιτροπή έκανε δεκτή την έγκριση δημοπράτησης του έργου για τη διαμόρφωση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και Πολυχώρου Δραστηριοτήτων. Η προβλεπόμενη δομή, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, σχεδιάζεται να στεγαστεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Λακωνίας (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) επί της οδού Ευαγγελιστρίας, βάζοντας τις βάσεις για τη μελλοντική μετατροπή του ακινήτου σε έναν χώρο κατάρτισης, δραστηριοτήτων και τοπικής ανάπτυξης.




