Στην 26η Philoxenia οι ξενοδόχοι της Λακωνίας

Με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Νοεμβρίου η Διεθνής Έκθεση «Philoxenia» που διοργανώθηκε υπό...
Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην 26η Philoxenia οι ξενοδόχοι της Λακωνίας

Με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Νοεμβρίου η Διεθνής Έκθεση «Philoxenia» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo» της Θεσσαλονίκης.
 
Την Ένωση εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο οποίος και παρευρέθη στις εργασίες του καθιερωμένου συμβουλίου προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων, που διοργάνωσε στις 19/11 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Στο συμβούλιο, παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για να απαντήσει στους προβληματισμούς και τα ζητήματα που απασχολούν τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας.
 
Τριακόσιους είκοσι άμεσους ή έμμεσους εκθέτες από Ελλάδα, Αμερική -μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα-, Αίγυπτο, Αλβανία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γκάνα, Ινδία, Κύπρο, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία, συγκέντρωσε η 26η «Philoxenia», ενώ ιδιαίτερα περιορισμένη ήταν η φετινή συμμετοχή από ελληνική πλευράς, η οποία εικάζεται ότι προήλθε λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 18 Νοεμβρίου από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναπτυξιακή επιλογή της κυβέρνησης, με τη μετάταξη της τουριστικής διαμονής στο συντελεστή ΦΠΑ 6,5% από το 11%, επισημαίνοντας:
 
«Έχουμε δρόμο για να βγούμε από την κρίση και η μείωση του ΦΠΑ θα βοηθήσει να αγοράσουμε χρόνο, αλλά όχι να λύσουμε τα δομικά μας προβλήματα».
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο της έκθεσης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τουριστική κίνηση του 2010, όπου και παρουσιάστηκε η σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
 
Περιφερειακή συνάντηση-ενημέρωση ξενοδόχων πραγματοποίησε επίσης το ΞΕΕ σε παράλληλη εκδήλωση, κατά την οποία συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα του κλάδου, με κυρίαρχο αυτό της μείωσης του ΦΠΑ. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Τσακίρης επεσήμανε:
 
«Πρόκειται για το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο της κυβέρνησης και συγχρόνως η πρώτη σοβαρή κίνηση στήριξης του ελληνικού τουρισμού εδώ και χρόνια», ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «από εδώ και πέρα ο ελληνικός τουρισμός ξαναμπαίνει στην αγορά». Σύμφωνα δε με το ΞΕΕ, η μείωση του ΦΠΑ σε 4,5% θα συμβάλει κατά 630 εκατ. ευρώ ετησίως στα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti