Ανοιχτή επιστολή Π. Κριά προς τους βουλευτές Λακωνίας

Το δικό σας σχόλιο

Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2022 12:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοιχτή επιστολή Π. Κριά προς τους βουλευτές Λακωνίας

Επιστολή με θέμα τη διαφύλαξη της κοινής ησυχίας απευθύνει στους βουλευτές Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Πάνος Κριάς.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί κύριοι βουλευτές,

Υπάρχουν οικόσιτοι σκύλοι, κοκόρια, χήνες, κατσίκες και άλλα ζώα στα χωριά, τα οποία παρενοχλούν τους πολίτες ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι σκύλοι αλυχτούν ανελλιπώς και τα κοκόρια κράζουν νυχθημερόν με απίστευτα ντεσιμπέλ ακόμα και κατά τις ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ.

Γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από τα προβλήματα αυτά, αλλά δεν τολμούν να το πουν. Κάποιοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε και τη νύχτα.

Ποιος μπορεί να τους αφαιρέσει το ιερό δικαίωμα στον ύπνο;

Εάν κάποιος καταφύγει στην εισαγγελία, από εκεί θα τον στείλουν στην αστυνομία, όπου κι εκεί δε θα κάνουν τίποτα, παρεκτός ίσως από μιαν απλή σύσταση στον καταγγελλόμενο.

Όμως, η αναλγησία ορισμένων απολίτιστων συμπατριωτών μας δεν έχει όρια και ούτε επιδέχεται τέτοιες ευγενικές παραινέσεις. Δηλαδή θα μας διώξουν από τα σπίτια μας; ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Ο νόμος δε διαχωρίζει ποιες πηγές ηχορρύπανσης επιτρέπονται και ποιες όχι. Όπως δεν μπορείς να βάζεις το στερεοφωνικό σου μετά τις 11 το βράδυ, έτσι δεν μπορείς να αφήνεις το σκύλο σου ή το κοκόρι σου να παρενοχλεί τους γείτονες και να μην τους αφήνει να κοιμηθούν.

Δε θέλουμε να καταργήσουμε την παράδοση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια προστατευτική δικλείδα στο νόμο που να λέει ότι: μπορείς να έχεις όσα οικόσιτα θέλεις στο χωριό, αρκεί να μην ενοχλούνται οι γείτονές σου.

Εάν έστω και ένας πολίτης παραπονεθεί ότι διαταράσσεται ο ύπνος του από ένα προβληματικό οικόσιτο, τότε αυτό το  ζώο ή πτηνό θα πρέπει πάραυτα να φυγαδεύεται από την περιοχή. Αυτό σημαίνει πολιτισμός.

Με τιμή
Πάνος Κριάς»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση