
Βρισκόμαστε ακριβώς έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι φωνές των δημοτών που ζητούν να ακούσουν το πρόγραμμα των υποψηφίων δημάρχων Σπάρτης ολοένα αυξάνονται.
Το εκλογικό σώμα δεν έχει τα απαραίτητα «εφόδια» για να αποφασίσει ποιον από τους έξι πρέπει να τοποθετήσει στη δημαρχιακή καρέκλα για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το αίτημα για κατάθεση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και προγραμματισμού καίριων παρεμβάσεων διατυπώνεται πλέον ρητώς. «Με ποια κριτήρια θα διαλέξει ο δημότης; Πώς θα κρίνει και θα συγκρίνει; Μόνο με το προσωπικό προφίλ των υποψηφίων;», διερωτάται κάποιος.
Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής, αν και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ιστορικής Σπάρτης έχουν «φλερτάρει» με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποστέλλοντας «δυναμικά» μηνύματα περί άρτιων ψηφοδελτίων, σύμπραξης δυνάμεων και υγιούς προεκλογικού αγώνα, ουδείς έχει παρουσιάσει θέσεις και δεσμεύσεις για το αύριο της πόλης και των χωριών. Ο χρόνος μάλιστα που απομένει ως τις εκλογές φαίνεται να μην επαρκεί για μια επιθυμητή ζύμωση και συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων.
Αύριο αναμένεται να ανακηρυχθούν από τα Πρωτοδικεία της χώρας κι επίσημα πια οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Ίσως αποτελέσει το έναυσμα να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση των προγραμματικών θέσεων, αλλά και ο διάλογος που επιζητούν οι δημότες.