Αντιπαράθεση δημοσκοπήσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τατούλη οι μεν, Πτωχό οι δε

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2023 20:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιπαράθεση δημοσκοπήσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τατούλη οι μεν, Πτωχό οι δε
Δημοσκοπήσεις με αντικρουόμενα αποτελέσματα για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικαλούνται δημοσιεύματα του κεντρικού Τύπου και “θολώνουν” το τοπίο. Για προβάδισμα Πτωχού κάνει λόγο το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», προηγείται ο Τατούλης στην πρόθεση ψήφου με κάποια διαφορά αναφέρει ο «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Βήμα».

Χαρακτηριστικά, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», «η υποψηφιότητα του “γαλάζιου” κ. Πτωχού καταγράφει μεν δυναμική ως προς την παράσταση νίκης, όπου ο υποψήφιος της ΝΔ προηγείται έναντι του κ. Τατούλη με σοβαρή διαφορά, ωστόσο, στην πρόθεση ψήφου ο πρώην περιφερειάρχης προηγείται του κ. Πτωχού, με κάποια διαφορά».

Από την πλευρά του «Θεωρείου», «οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Δημήτρη Πτωχό να προηγείται τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στον δείκτη της παράστασης νίκης, που ήταν αρκετά χαμηλότερα στην αρχή της καμπάνιας του λόγω μη αναγνωρισιμότητας».


Τα δεδομένα σε αριθμούς
Πάντως, αν θέλουμε να μιλάμε με δεδομένα, αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρθαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη 14/9 από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», με την υπογραφή της εταιρείας DATA RC.

Από τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάζεται ολόκληρη στο pelop.gr, επιβεβαιώνεται ότι ο Δημήτρης Πτωχός αποτελεί το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Πτωχός εμφανίζεται να έχει προβάδισμα (περίπου 4%) έναντι του πρώην περιφερειάρχη στην πρόθεση ψήφου, τόσο στον πρώτο όσο και σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Επίσης, εμφανίζεται να έχει ευρύτατη υπεροχή (άνω του 19%) στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Δ. Πτωχός προηγείται σε αυτά τα ερωτήματα παρόλο που, ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους και η αναγνωρισιμότητά του είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτήν του Π. Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης.

Επισημαίνεται πάντως, ότι ο κ. Πτωχός είναι ο δημοφιλέστερος στο σύνολο των υποψηφίων, με βάση τις απόψεις που εξέφρασαν όσοι γνωρίζουν τον καθέναν. Χαρακτηριστικά, καταγράφει το καλύτερο ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων, με το 71% των ψηφοφόρων να έχουν σχηματίσει θετική γνώμη για αυτόν, ενώ το 29% αρνητική.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί πως η μερίδα των αναποφάσιστων, που αγγίζει σε ποσοστό το 22%, είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει τον επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti