Πολιτική ή… κηπουρική προστασία;

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 13:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολιτική ή… κηπουρική προστασία;

Ξενίζει η αναφορά πολίτη στον «ΛΤ» για γεγονός που εκτυλίχθηκε πρόσφατα επί της Λεωφόρου Κ. Παλαιολόγου και καταγράφηκε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία κι όπως διακρίνεται σε εικόνες, εργαζόμενοι με τη χρήση υδροφόρας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης εθεάθησαν να… ποτίζουν με λάστιχο το παρτέρι και -πιθανότατα- τα λουλούδια που έχουν φυτευτεί στο σημείο.

Ως εδώ όλα καλά, ίσως κι ωραία όπως τα… άνθη. Ωστόσο, αυθόρμητα εγείρεται το ερώτημα εάν η εν λόγω υπηρεσία έχει ως αποστολή την εκτέλεση (και) της συγκεκριμένης δραστηριότητας, τη στιγμή που η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (ως τα τέλη Οκτωβρίου) και τα καθήκοντα της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν κομβικά και πολυσύνθετα. Το συγκεκριμένο δε όχημα πυρόσβεσης, απ’ όσο γνωρίζουμε, πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα κι επιφυλακή, ώστε μαζί με το έμψυχο δυναμικό να προστρέξει -εφόσον παραστεί ανάγκη- και να συμβάλει επικουρικά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς. Και το έχει κάνει παραπάνω από αποτελεσματικά, όσες φορές έχει κληθεί ως τώρα στην αντιπυρική περίοδο, χάρη στον επαγγελματισμό των εργαζομένων και φυσικά την οργάνωση από πλευράς Δήμου.

Για την προαναφερθείσα, ωστόσο, περίπτωση εγείρεται ενστικτωδώς το ερώτημα: ποιος ή ποιοι δίνουν εντολή για τέτοιες «δραστηριότητες» σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο; Είναι σε γνώση του προϊστάμενου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου;

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση