Ο Ν. Κρητικός κλείνει τη συζήτηση περί «ανάμειξης» στο προεκλογικό πεδίο

«Συνιστώ ψυχραιμία…»

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2023 13:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Ν. Κρητικός κλείνει τη συζήτηση περί «ανάμειξης» στο προεκλογικό πεδίο

Τέλος στην παραφιλολογία περί στήριξής του σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης βάζει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Νεοκλής Κρητικός. 

Με ένα άμεσο κείμενό του υποστηρίζει πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει δώσει το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο της Λακωνίας, ενώ υπογραμμίζει πως «δεν δέχεται το όνομά του να χρησιμοποιείται συμφεροντολογικά ή για τη δημιουργία εντυπώσεων».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρητικού:
«Όταν η σιωπή σου μπρος στην ακατάσχετη φημολογία, μεταφράζεται κατά το δοκούν και όταν συστηματικά μετέρχονται το όνομά σου για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, η απάντηση είναι μονόδρομος.

Περί δημοτικών εκλογών, λοιπόν. Από την απαρχή κιόλας, των σχετικών με την κατάρτιση των συνδυασμών ανακοινώσεων, δημοσιεύονταν κείμενα και διέρρεαν “επικυρωμένες” φημολογίες, στις οποίες το όνομά μου ταυτιζόταν με την υποστήριξη συγκεκριμένου συνδυασμού. Υπενθυμίζω, πως η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε χρίσμα και αυτή η επιλογή της αφορά όχι μόνο στο δήμο Σπάρτης, αλλά και στους υπόλοιπους 4 δήμους του νομού.

Έχω φιλίες, συμπάθειες και τρέφω εκτίμηση για αρκετούς υποψήφιους όλων των υποψήφιων πολυσυλλεκτικών -στην πλειονότητά τους- συνδυασμών. Με ξέρετε, πια. Γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε. Δε βάζω ταμπέλες, ούτε κοιτάζω το ονοματεπώνυμό σας. Ούτε δέχομαι, όμως, το όνομά μου να χρησιμοποιείται συμφεροντολογικά ή για δημιουργία εντυπώσεων.

Η χώρα περνά από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και κάποιοι είναι εγκλωβισμένοι στην αυτοαναφορικότητα και στην προεκλογική αγωνία τους. Μέχρι ενός σημείου κατανοητή. Αλλά να υπάρχουν και όρια. 

Λυπάμαι, λοιπόν, που αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω χώρο, για να ξεκαθαρίσω “επί προσωπικού”, ιδιαίτερα στο Δήμο Σπάρτης.
Προβληματίζομαι έντονα, που λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, διαφαίνεται μια κλιμακούμενη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός τοξικού, πολωτικού κλίματος, ενώ θα έπρεπε να πρυτανεύει η λογική, η κουλτούρα των συναινέσεων και των συγκλίσεων. Θα καταδειχθεί τέτοια  ασέβεια στην ίδια την πόλη, και σε όλους όσοι επιθυμούν το καλό της; Οφείλουμε να το αποτρέψουμε!

Επιτρέψτε μου κάτι ακόμη. Παρατηρώ μεταξύ ακόμα και καρδιακών φίλων μια υπέρμετρη ένταση, επειδή ανήκουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς! Έχω ζήσει από πρώτο χέρι, προεκλογικές μάχες. Η ψυχολογία του υποψήφιου είναι σαν ασανσέρ. Οφείλουμε, όμως, πάντα να κρατάμε την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχό μας και να πορευόμαστε με καθαρότητα και αξιοπρέπεια».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti