Ευρωεκλογές: Από το πράσινο στο κόκκινο η Σπαρτιάτισσα Κατερίνα Πριφτάκη

Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2024 10:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευρωεκλογές: Από το πράσινο στο κόκκινο η Σπαρτιάτισσα Κατερίνα Πριφτάκη

Έχει «ρεύμα» ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ; Ή είναι ακατάβλητες οι ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής της Λακωνίας; Μια παλιά γνώριμη στα πολιτικά πράγματα τού τόπου θα συναντήσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Λακωνία, που καλούνται να επιλέξουν ενεργητικά, μέσω προκριματικών εκλογών, τις υποψήφιες και τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Και το όνομα αυτής, Κατερίνα Πριφτάκη, από τη Σπάρτη. Η κ. Πριφτάκη που επιθυμεί να «ισχυροποιήσει την φωνή της Πελοποννήσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», έχει πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές τού 2007 και τού 2009, όντας υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, στη Λακωνία. Ιστορικές εποχές για το ΠΑΣΟΚ τότε. Το 2007, η κ. Πριφτάκη είχε συνυποψήφιους τον αξεπέραστο Λεων. Γρηγοράκο και τους Ιωάν. Καπελέρη, Ζαχ. Κοντάκο, Βασ. Πουλικάκο. Το 2009 το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, εκτός της Πριφτάκη, απάρτιζαν οι Λεων. Γρηγοράκος, Βαρβάρα Αλοίμονου-Βελδέκη, Μαν. Αντωνάκος και Γιώρ. Πουλοκέφαλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έως το 2013, η ίδια, ήταν Διοικήτρια και επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μολάων. Συγχρόνως, ήταν Yποδιοικήτρια και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Η Κατερίνα Πριφτάκη σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επίσης, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Leadership & Management στην Μελβούρνη, όπου ζει αυτό το διάστημα. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Σερβοκροατικά. Ως δικηγόρος Αθηνών άσκησε δικηγορία στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο, τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και το Δίκαιο Ακινήτων. Κατά διαστήματα συνεργάστηκε με το Νομικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα. Τώρα, ως Ελληνίδα της Διασποράς, εργάζεται σε αυστραλιανή δικηγορική εταιρία στην Μελβούρνη.

Τέλος υπενθυμίζεται πως οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο τού ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται δια ζώσης και διαδικτυακά, την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου…
Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti