Εκλογικός μηχανισμός στην εντέλεια στη Λακωνία

Εύσημα από την έφορο

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 10:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκλογικός μηχανισμός στην εντέλεια στη Λακωνία

Τα στοιχειώδη και υποτυπώδη δεν είναι πάντα και τόσο… αυτονόητα στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς συχνά «αλέθονται» στον γραφειοκρατικό μύλο ή κωλυσιεργούν λόγω έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού. Οι Ευρωεκλογές ήταν μια καλή αφορμή, ώστε να αλλάξει αυτή η αντίληψη και δη στη Λακωνία.

Όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», η έφορος των εκλογών (πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έσπευσε στο Διοικητήριο Λακωνίας για να αποδώσει τα εύσημα για την άψογη οργάνωση, τόσο στον αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη, όσο και στους αρμόδιους υπαλλήλους του Διοικητικού, που επιτέλεσαν και με το παραπάνω το καθήκον τους. Την επικεφαλής Μαρία Νακοπούλου, που μερίμνησε και για την παραμικρή λεπτομέρεια και την Ελένη Αραχωβίτη, που συνέδραμε με πολύτιμες συμβουλές. Και φυσικά, η έφορος συνεχάρη όλους τους εργαζομένους της Υπηρεσίας, οι οποίοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Πέρα από την εμπειρία, η ομάδα των υπαλλήλων που επιφορτίστηκαν με το εκλογικό έργο, χαρακτηρίζεται και από επαγγελματικό ζήλο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη. Μέχρι τις 4 το πρωί, άλλωστε, παρέμειναν στο καθήκον αναμένοντας και τα τελευταία αποτελέσματα.

Εκτός από τους υπαλλήλους της ΠΕ Λακωνίας, στην καλοδουλεμένη εκλογική «μηχανή» συνεισέφεραν και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Σπάρτης. Μάλιστα, με τη βοήθεια των Μανώλη Μαυρομμάτη και Θέμη Δογαντζή από το Πρωτοδικείο, η έφορος-πάρεδρος του ΣτΕ επισκέφτηκε εκλογικά τμήματα στη Σπάρτη, ενώ μετέβη και σε χώρους ψηφοφορίας σε Γύθειο και Αρεόπολη, με όχημα που διατέθηκε από την ΠΕ Λακωνίας.

Ο «ΛΤ» μαθαίνει πως ήταν η πρώτη φορά που η έφορος διαπίστωσε το σύνολο του εκλογικού μηχανισμού στην ΠΕ Λακωνίας, να λειτουργεί τόσο συντονισμένα και ομαλά. Η ίδια μάλιστα έλεγε σε συνομιλητές της πως δεν περίμενε τόσο οργανωμένη βραδιά εκλογών…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti