Ο Κασσελάκης, το «Προοδευτικό Κέντρο» και το... crash test της Σπάρτης

Σάββατο, 20 Ιούνιος 2026 12:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Κασσελάκης, το «Προοδευτικό Κέντρο» και το... crash test της Σπάρτης

Πυκνώνουν οι πολιτικές διεργασίες στον νομό μας και, όπως φαίνεται, η Λακωνία μετατρέπεται σε προνομιακό πεδίο αναμετρήσεων για τους επίδοξους μνηστήρες της κεντροαριστερής -και όχι μόνο- «πολυκατοικίας». Η χθεσινή (19/6) κάθοδος του Στέφανου Κασσελάκη στη Σπάρτη, με αφορμή τα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου, άφησε πίσω της αρκετό υλικό για συζητήσεις στα πηγαδάκια της πλατείας.

Ο πρόεδρος των «Δημοκρατών–Προοδευτικού Κέντρου», μεταξύ άλλων, πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου, όπου είχε μια καθαρά θεσμική και ευγενική συνάντηση με τον Μιχάλη Βακαλόπουλο. Ο δήμαρχος, ως σωστός οικοδεσπότης, άκουσε, έθεσε τα ζητήματα του τόπου και έδειξε τη Σπάρτη των προκλήσεων και της ιστορίας. Επί τάπητος, σύμφωνα με το δημαρχιακό Γραφείο Τύπου τέθηκαν θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, καθώς και η κοινωνική συνοχή και η αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών. Παρόντες ήταν, επίσης, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, ο γραμματέας του κόμματος, Βασίλης Σίμος και ο συντονιστής της ΣΕΠ Πελοποννήσου, Θανάσης Νακόπουλος.

Στη διάρκεια της παραμονής του, ο νεαρός πολιτικός επιδίωξε το «crash test» της άμεσης επαφής, κάνοντας βόλτα στα καταστήματα του κέντρου και συνομιλώντας με πολίτες, δείχνοντας απλός, φιλικός και προσηνής με όλους.

Είναι γνωστό ότι η Λακωνία παραμένει ένα παραδοσιακά δύσκολο «γήπεδο» για δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, όμως ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης μοιάζει να μην πτοείται, ποντάροντας στο επικοινωνιακό του χαρτί. Το αν η Σπάρτη θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πολιτική του πρόταση, ή αν οι υποσχέσεις για διάλογο και κοινωνική συνοχή θα μείνουν στα λόγια, θα το δείξει η κάλπη –η οποία, ως γνωστόν, στην περιοχή μας είναι πάντα αυστηρή και ιδιαιτέρως επιλεκτική.

Κρατάμε πάντως τη μεγάλη εικόνα. Το πολιτικό θερμόμετρο (και) στη Λακωνία μοιάζει να  ανεβαίνει νωρίς-νωρίς, σε ένα καλοκαίρι που προμηνύεται καυτό σε επίπεδο ζυμώσεων και διεργασιών. Ο πιθανός Μάρτιος των εκλογών μπορεί να αργεί, αλλά οι υποψήφιοι ξέρουν καλά πως όποιος δεν «ιδρώσει» το καλοκαίρι, δεν… θερίζει την άνοιξη!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα