Εγκαινιάστηκε στη Μάνη η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών

Το παράρτημα στεγάζεται στο Διοικητήριο της Αρεόπολης

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2023 16:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάστηκε στη Μάνη η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών

Τα εγκαίνια του νεοσύστατου παραρτήματος της Μονάδος Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών Νοτίου Πελοποννήσου και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που στεγάζεται στο Διοικητήριο Αρεόπολης Αν. Μάνης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλογικοτήτων, τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους με θέμα το Ψαλμικό: «Ὡς ἐμεγαλύνθη τά ἔργα σου Κύριε πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας». Στο βήμα ανέβηκε και ο δήμαρχος Αν. Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους παριστάμενους, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο και τους πολυσύνθετους στόχους που εξυπηρετεί ο φορέας.

Ακολούθησε ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση των Διαχειριστικών Δράσεων που υλοποιήθηκαν για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» στο πλαίσιο του ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020.

Οι αρμοδιότητες των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν ενδεικτικά: Την παρακολούθηση της κατάστασης των ειδών και των τύπων οικοτόπων στις περιοχές της χωρικής αρμοδιότητάς τους, την κατάρτιση ετήσιας έκθεσης για τις προστατευόμενες περιοχές, τη σύνταξη μελετών και διεξαγωγή ερευνών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και των παραγωγικών φορέων σε θέματα αναγόμενα στο έργο και τους σκοπούς του ΟΦΥΠΕΚΑ κ.α..

Επισημαίνεται ότι τις προστατευόμενες περιοχές στον νομό Λακωνίας αποτελούν το όρος Πάρνωνας, τα όρη της Ανατολικής Λακωνίας, οι Εκβολές Ευρώτα, η Ελαφόνησος & περιοχή Νεάπολης, το όρος Ταΰγετος και η Νότια Μάνη.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση