Αρκτούρος: Λύκαινες από την εμπόλεμη Ουκρανία μεταφέρθηκαν στη Φλώρινα

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2024 18:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρκτούρος: Λύκαινες από την εμπόλεμη Ουκρανία μεταφέρθηκαν στη Φλώρινα

Στο καταφύγιο του Αρκτούρου στις Αγραπιδιές Φλώρινας βρίσκονται πλέον δύο λύκαινες που είχαν αιχμαλωτιστεί από ιδιώτες στην Ουκρανία και εγκαταλείφθηκαν με την έναρξη του πολέμου.

H Ντόρα, 4 ετών, μεγάλωσε σε αιχμαλωσία κοντά σε ιδιώτες στην πόλη Ζιτομίρ αλλά έμεινε μόνη σε ένα κλουβί όταν οι ιδιοκτήτες της εγκατέλειψαν τη χώρα. Για λίγο καιρό, οι ντόπιοι την τάιζαν περίπου φορά κάθε τρεις μέρες περίπου.

Η εκκένωση ήταν επικίνδυνη λόγω των ναρκών στην περιοχή, όμως η οργάνωση Wild Animal Rescue κατάφερε τελικά να τη διασώσει. Όταν η λύκαινα υποβλήθηκε σε εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ραχίτιδα στα πίσω πόδια.

Η δεύτερη λύκαια, η Βενέρα, είναι μόλις 9 μηνών. Βρέθηκε στην περιοχή του Κιέβου και, όπως εκτιμούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, πιθανότατα, είχε αγοραστεί από ιδιοκτήτες που την μπέρδεψαν με σκύλο και τελικά την εγκατέλειψαν εν μέσω του πολέμου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η οργάνωση International Fund for Animal Welfare (IFAW), η οποία επικοινώνησε με τον Αρκτούρο.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν από την Wild Animal Rescue στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας κι από εκεί παρελήφθησαν για το τελικό σκέλος του ταξιδιού.

Οι δύο λύκοι ζουν προσωρινά σε ξεχωριστούς χώρους ώστε η ομάδα του Αρκτούρου να μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους όσο είναι μόνοι τους.

Τελικά, η Ντόρα και η Βενέρα είτε θα ενωθούν με την αγέλη ή θα δημιουργήσουν τη δική τους στο μεγάλο καταφύγιο, το οποίο μοιάζει πολύ με τον φυσικό τους βιότοπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti