Προβολές ταινιών σε Γύθειο και Μονεμβασιά

Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 19:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προβολές ταινιών σε Γύθειο και Μονεμβασιά

«Miele»
Συνεχίζοντας τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών, η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου προβάλλει την ιταλική ταινία “Miele”. Το φιλμ θα προβληθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Χωσιαρίου (13ο χλμ. ΕΟ Γυθείου-Αρεόπολης).

Υπόθεση
Η Ιρένε, 30 χρονών, έχει αφιερώσει τη ζωή της στους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Με το ψευδώνυμο “Miele” (Μέλι) και κρυφά από τους δικούς της ανθρώπους, βοηθά τους ασθενείς που υποφέρουν να δώσουν ένα τέλος στη ζωή τους και να λυτρωθούν. Μια μέρα προμηθεύει έναν νέο «πελάτη» της με τη θανάσιμη δόση, μη γνωρίζοντας όμως ότι ο ίδιος είναι απόλυτα υγιής. Ο 70χρονος άνδρας, θεωρώντας απλώς ότι έχει ζήσει αρκετά κι έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον, ζητά τη βοήθειά της. Η συνάντησή τους αυτή θα δημιουργήσει αμφιβολίες στην Ιρένε για τις μέχρι τώρα πεποιθήσεις της και θα αποτελέσει αφετηρία έναρξης για μια ανθρώπινη σχέση, γεμάτη συναισθηματικές διακυμάνσεις.
Για την ταινία έγινε ειδική μνεία οικουμενικής επιτροπής στο διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2013 και ήταν υποψήφια για το βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα». Παίζουν οι ηθοποιοί Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο ντε Ρέντζιο.


«Το απαγορευμένο ποδήλατο» στη Μονεμβασιά
«Το απαγορευμένο ποδήλατο» θα προβάλει, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 μμ, η Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας.

Προβολή ταινιών σε Γύθειο και Μονεμβασιά 2Υπόθεση
Το απαγορευμένο ποδήλατο είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Σαουδική Αραβία και μάλιστα από γυναίκα σκηνοθέτη. Η Wadjda (Waad Mohammend) είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σε ένα προάστιο του Ριάντ, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Παρόλο που ζει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, έχει αστείρευτο κέφι, είναι πολυμήχανη και συνεχώς προκαλεί τα όρια του επιτρεπτού. Έχει ερωτευτεί ένα πράσινο ποδήλατο και έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποκτήσει. Στο δρόμο της θα βρει πολλά εμπόδια, με μεγαλύτερο το ότι στη χώρα της θεωρείται ανήθικο για ένα κορίτσι να κάνει ποδήλατο.
Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ξένης Ταινίας, Καλύτερης Ηθοποιού για την Waad Mohammend και Βραβείο Κοινού σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti