Καθήλωσε το κοινό το αφιέρωμα στον Στ. Καζαντζίδη στη Σπάρτη

Από τον Σύλλογο Φίλων του αειμνήστου λαϊκού βάρδου

Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2022 12:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθήλωσε το κοινό το αφιέρωμα στον Στ. Καζαντζίδη στη Σπάρτη

Κόντρα στον άστατο «χειμωνιάτικο» καιρό κι αναλαμβάνοντας υψηλό ρίσκο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας (έτος ιδρύσεως 2014) πραγματοποίησε την προγραμματισμένη λαϊκή συναυλία με τα αγαπημένα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, το βράδυ της Πέμπτης 25/8 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Προτού ακόμα να ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα, τα καθίσματα που είχαν τοποθετήσει οι αρμόδιοι του Δήμου Σπάρτης, είχαν γεμίσει και υπήρχαν πολλοί όρθιοι, ενώ κατάμεστα ήταν τα παρακείμενα καταστήματα εστίασης.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου, μουσικολόγος Ηλέκτρα Βλαχονικολού, η οποία μετέφερε την αγάπη και τις ευχές της Βάσως Καζαντζίδη και αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του συλλόγου από τον καθηγητή μουσικής Θεόδωρο Τσαγκαρούλη. Στη συνέχεια, εξήγησε με συντομία στους λόγους που επί χρόνια τόσοι πολλοί άνθρωποι ακούν τα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου και διατηρούν άσβεστη τη μνήμη του. Κατόπιν, παρουσίασε τα μέλη της λαϊκής ορχήστρας του συλλόγου κι εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τα τοπικά ΜΜΕ και τους συνδιοργανωτές της συναυλίας: το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και ιδίως την πρόεδρό του Ευγενία Πρέβα, καθώς και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολούθησε σύντομη επαινετική προσφώνηση από την κ. Πρέβα, ενώ ο παριστάμενος δήμαρχος Πέτρος Δούκας συνεχάρη τον σύλλογο και ζήτησε από την ορχήστρα να παίξει τέσσερα από τα εμβληματικά τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, μίλησε στο τέλος της συναυλίας -αφού προσήλθε με καθυστέρηση λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων- και πρότεινε ο σύλλογος να υλοποιήσει στο μέλλον κάποια εκδήλωση για τους απόδημους Λάκωνες με τα τραγούδια της ξενιτιάς του Καζαντζίδη, ενώ υποσχέθηκε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί και παρουσίασε η λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου ήταν εξαιρετικό και σκόρπισε το κέφι στην πλατεία της Σπάρτης, που αντήχησε μελωδίες από τα τραγούδια του Στέλιου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε μια παρέα ηλικιωμένων εκδρομέων από την Ημαθία, οι οποίοι «μερακλώθηκαν» από τα μοναδικά ζεϊμπέκικα του Καζαντζίδη και τα χόρεψαν με μοναδική δεξιοτεχνία καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές.

Η συναυλία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και, παρά το κρύο και τις ψιχάλες που άρχισαν κάποια στιγμή να πέφτουν, κανείς δεν… κουνήθηκε από τη θέση του. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε αργότερα κάποιος: «Αυτοί ήταν όλοι τους σκληροί καζαντζιδικοί και γι’ αυτό δεν τους πτόησε η μεταβολή του καιρού. Όπως λέει και στο τραγούδι του «Αγριολούλουδο» ο Στέλιος: «Κι αν χιονίζει και αν βρέχει το αγριολούλουδο αντέχει»!

Η λήξη της συναυλίας βρήκε τον κόσμο κατευχαριστημένο κι αυτό φάνηκε από τα δεκάδες συγχαρητήρια που όλοι έσπευσαν να δώσουν στους συντελεστές της, αλλά και από το  επαναλαμβανόμενο αίτημα όλων σύντομα να επαναληφθεί κι άλλη τέτοια όμορφη εκδήλωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας εκφράζει τις δημόσιες κι εγκάρδιες ευχαριστίες του στα μέλη της λαϊκής ορχήστρας, «που κουράστηκαν αγόγγυστα για να παρουσιάσουν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα».

Τα μέλη της ανανεωμένης ορχήστρας του συλλόγου είναι:
Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι
Γιάννης Κονιδιτσιώτης-κιθάρα
Σαράντος Κουρτσούνης-πλήκτρα και τραγούδι
Νίκος Σταματάκος-κρουστά
Φώτης Κωστάκης-τραγούδι
Στράτης Τριανταφυλλόπουλος-τραγούδι
Ηλέκτρα Βλαχονικολού-τραγούδι

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti