Το ντοκιμαντέρ «Ποιος ήταν ο Κρεββατάς;» παρουσίασε ο Φορέας «Σπάρτη 2034»

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024 17:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ντοκιμαντέρ «Ποιος ήταν ο Κρεββατάς;» παρουσίασε ο Φορέας «Σπάρτη 2034»

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ποιος ήταν ο Κρεββατάς;» έδωσε στη δημοσιότητα ο Φορέας Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034», μέσω του οποίου επιχειρεί να καταγράψει το πως αποτυπώνεται σήμερα στη λαϊκή συνείδηση και τη συλλογική μνήμη η άγνωστη μορφή του αγωνιστή του 1821 Παναγιώτη Κρεββατά στον τόπο του, τον Μυστρά.

«Επισκεφτήκαμε, έτσι, μία ημέρα τον Μυστρά -την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Σπάρτης- και θέσαμε σε κατοίκους που συναντήσαμε τυχαία ένα και μοναδικό ερώτημα: “Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Κρεββατάς;”», περιγράφει ο Φορέας.

Στην κάμερα μίλησαν -χωρίς πρότερη προετοιμασία- ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυστρά κ. Δημήτρης Σκρουμπέλος, ο εφημέριος της Ενορίας Μυστρά και εκπαιδευτικός π. Λάζαρος Σκάγκος και ο Μυστριώτης Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων κ. Δημήτρης Καστάνης.

Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε σε μία ιδέα της κας Πέπης Γαβαλά, Προϊσταμένης των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Νομού Λακωνίας και προβλήθηκε στο Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στην έναρξη της Επιστημονικής Ημερίδας Ιστορίας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή του Παναγιώτη Κρεββατά στην Επανάσταση: “…ἦτον ἄνθρωπος μὲ νοῦ καὶ πολλὰ ὠφέλιμος γιὰ τὴν Πατρίδα”».

Συντελεστές
Υλοποίηση: Φορέας Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034»
Σενάριο-κείμενα-παρουσίαση: Νίκος Ι. Καρμοίρης
Σκηνοθεσία-κάμερα-μοντάζ: Γιάννης Γεωργανές
Κάμερα: Σωτήρης Κατσής
Παραγωγή: No Filter Pictures

Δείτε το:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti