Πλατφόρμα διαδικτυακής κοπής βασιλόπιτας

από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 17:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλατφόρμα διαδικτυακής κοπής βασιλόπιτας

Το εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσίασε πλατφόρμα με την οποία οποιοσδήποτε φορέας έχει τη δυνατότητα να οργανώσει εύκολα και γρήγορα διαδικτυακή εκδήλωση κοπής πίτας.
Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στο πλαίσιο του εργαστηρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.
 
Στη διεύθυνση http://pita.vacilos.com/ μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό σας ξεχωριστό μήνυμα ή λογότυπο, να κόψετε κομμάτια για τους συμμετέχοντες της διαδικτυακής σας εκδήλωσης και να ψάξετε για το φλουρί.
 
Όπως δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου κ.  Βασίλης Πουλόπουλος «Το κοινό έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε. Όταν βλέπουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων, σκεφτόμαστε πόσο επικίνδυνο θα ήταν αν εν μέσω πανδημίας, έστω και οι μισοί, λάμβαναν μέρος σε εκδηλώσεις κοπής πίτας με φυσική παρουσία. Έτσι ελπίζουμε τις επόμενες μέρες ακόμη περισσότεροι να επιλέξουν την πρότασή μας για την κοπή της πίτας διαδικτυακά».
 
Μέχρι στιγμής πάνω από 20.000 άτομα έχουν συμμετάσχει σε διαδικτυακές κοπές πίτας στην πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας της. Η δε επισκεψιμότητα της πλατφόρμας παρουσιάζεται περισσότερο αυξημένη τη δεύτερη εβδομάδα και οι δημιουργοί έχουν ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση της υποδομής για να μπορεί να υποστηρίξει την αυξημένη διαδικτυακή κίνηση.
 
Να σημειωθεί πως το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περισσότερο γνωστό με το ακρωνύμιο ΓΑΒ LAB, δραστηριοποιείται κυρίως στις εφαρμογές της τεχνολογίας στις περιοχές του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο με δράσεις όπως τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές τάξεις, την παροχή δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής, την ανάπτυξη διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και άλλες. Πρόσφατα ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB», η οποία αναλαμβάνει τη συνέχιση αυτού του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος