Λάβαρα 200 χρόνια μετά

Ομαδική διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής για το 1821

Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 13:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λάβαρα 200 χρόνια μετά

Οι εικαστικοί της Ένωση Καλλιτεχνών Συντηρητών Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημιουργούν πρωτότυπα έργα – ΛΑΒΑΡΑ – του σήμερα.

Για αιώνες, τα λάβαρα λειτουργούσαν ως σύμβολα, συμπύκνωναν αγώνες και πόθους για ελευθερία και νίκη και προέβαλλαν αξίες που ένωναν ομάδες ανθρώπων, ανθρώπων που αγωνίζονταν για τα ιδανικά τους. Τα λάβαρα φυλάσσονταν ως θησαυρός από τους λαβάριους στρατιώτες, ένας θησαυρός που δεν αποτιμάτο σε ύλη αλλά στην τιμή και τις αξίες αυτών που αγωνίζονταν γύρω από αυτό. Έτσι, ως κιβωτός αξιών και αγώνων, το κάθε λάβαρο μάς αφηγείται μια ιστορία και συνδέει το παρελθόν με το παρόν.
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης δίνουν τις δικές τους ερμηνείες και φέρουν σύμβολα σε σύγχρονο πλαίσιο.

Στην διαδικτυακή έκθεση περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, ψηφιακής επεξεργασίας, προβολής και άλλων μέσων. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την έκθεση και να έχει την δυνατότητα προσωπικής περιήγησης. Αναζητήστε την έκθεση με τον τίτλο της μέσω google.

Συμμετέχουν: Βλάχου Ιωάννα, Ζηλίδου Δέσποινα, Ζιαμπάρας Κώστας, Καλαντζής Θανάσης, Κοντονής Ανδρέας, Μαστορόπουλος Δημήτριος, Μπακογιαννάκη Δήμητρα, Νίκας Αλέξανδρος, Ξανθοπούλου Τερψιχόρη, Πιτσιρή Παναγιώτα, Σφήκας Νικόλας, Σταύρου Έφη, Τριανταφύλλου Αντώνης, Τρισμπιώτης Γιάννης, Φλούδα Σοφία, Φουκαράς Αντώνης, Φωτιάδου Χρυσάνθη, Χαμοπούλου Δήμητρα, Χουρδάκης Δημήτρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia