Το άστρο της «Taygeta» έλαμψε στην Ύδρα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αιγαιοπελαγίτικες Εμπνεύσεις»

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024 15:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το άστρο της «Taygeta»  έλαμψε  στην Ύδρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αιγαιοπελαγίτικες Εμπνεύσεις» (Aegean Inspirations) στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ), το Σάββατο 6 Απριλίου.

Τα εντυπωσιακά γλυπτά της Γερμανίδας εικαστικού, Ρίτα Χάμπερμαν, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους πολυπληθείς επισκέπτες που βρέθηκαν στο μουσείο. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται τα γλυπτά «Taygeta», που αποτελούν την πιο χαρακτηριστική σειρά της εικαστικού και συνδυάζουν τη μυθολογία με το μινιμαλιστικό σχέδιο και την αστρονομία. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, τις Πλειάδες και τις επτά αδερφές.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η θεά Ταϋγέτη που το όνομά της σημαίνει «μακρυλαίμα», ήταν μία από τις επτά κόρες (Ταϋγέτη, Μαία, Κελαινώ, Αλκυόνη, Ηλέκτρα, Στερόπη και Μερόπη) του Άτλαντα και της Πλειόνης. Οι κόρες τους ήταν ορεινές νύμφες, γνωστές και ως Πλειάδες. Ο Άτλαντας αναγκάστηκε από τον Δία να κρατήσει ψηλά τον ουρανό στην αιωνιότητα και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να προστατεύσει τις κόρες του. Επίσης, οι μύθοι λένε ότι ο Δίας αγαπούσε τις Πλειάδες και τις μετέτρεψε σε αστερισμό για να τις προστατεύσει από την προέλαση του Ωρίωνα. Ένα από τα αστέρια στον αστερισμό των Πλειάδων ονομάζεται Ταϋγέτα. Από αυτήν πήρε το όνομά του και το όρος Ταΰγετος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti