«Σπάσε τη σιωπή»: Έκθεση φωτογραφίας του Αλ. Μπουγάδη

Στις 26 Ιουνίου τα εγκαίνια στην ΠΕΣ

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2024 16:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σπάσε τη σιωπή»: Έκθεση φωτογραφίας του Αλ. Μπουγάδη

Η νέα έκθεση φωτογραφίας του Σπαρτιάτη φωτογράφου, Αλέξανδρου Μπουγάδη, με τίτλο «Σπάσε την σιωπή», θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) με ώρα έναρξης 8:00 το βράδυ.

Τα εγκαίνια ήταν αρχικά προγραμματισμένα για τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, ωστόσο μετατέθηκαν λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Σημειώνεται ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (ΤΛΕΕ) και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και την Πνευματική Εστία Σπάρτης.

Ένα δημιουργικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα,
δυνατές στιγμές και βαθιά μηνύματα
Ο βραβευμένος φωτογράφος Αλέξανδρος Μπουγάδης και καλλιτέχνης φωτογράφος μέλος Ομίλου UNESCO ΤΛΕΕ παρουσιάζει την τρίτη προσωπική του έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σπάσε τη σιωπή».

43 φωτογραφίες αφιερωμένες στη βία, τον έλεγχο, το φόβο, την παρεμβατικότητα, την αδιαφορία, την απομόνωση, τη μοναξιά, αλλά και την ελπίδα, θα φιλοξενηθούν στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό υπενθυμίζοντας πως η βία γεννάει βία μόνο όταν της επιτραπεί. Πως η αγάπη είναι ισχυρότερη όλων των συναισθημάτων και μπορεί να συγκλονίσει τις ψυχές των ανθρώπων, την κοινωνία, την ανθρωπότητα ολάκερη.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια φωτογραφίσεων (από το 2017 έως σήμερα 2024 ), πολλοί άνθρωποι μπροστά και πίσω από το φακό του ταλαντούχου καλλιτέχνη, μέχρι η ιδέα να πάρει μορφή και να αποτυπωθεί σε καμβάδες. Ένα δημιουργικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, δυνατές στιγμές και βαθιά μηνύματα.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε δρόμους, σπίτια, πλατείες, σχολεία και αλάνες. Άνθρωποι που πονούν, σιωπούν, αγαπούν, πενθούν κι ελπίζουν. Ο γείτονας της διπλανής πόρτας, η συνάδελφος του απέναντι γραφείου, η γυναίκα του πάνω ορόφου, το αγόρι στο σχολείο, το κορίτσι στην παιδική χαρά, ο διανομέας της πιτσαρίας, εγώ, εσύ, εμείς...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti