Στ. Περγαντής: «Ο Δούκας είναι ο κατάλληλος για να αλλάξει τον Δ. Σπάρτης»

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Σπάρτης

Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 16:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Περγαντής: «Ο Δούκας είναι ο κατάλληλος για να αλλάξει τον Δ. Σπάρτης»

Στους λόγους που τον οδήγησαν να συστρατευθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και τον συνδυασμό «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ», αλλά και τους τομείς στους οποίους μπορεί να προσφέρει στα κοινά της περιοχής, αναφέρεται σε συνέντευξή του στον «Λακωνικό Τύπο» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Περγαντής.

- Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με τον Πέτρο Δούκα;
Γιατί στο πρόσωπο του κ. Δούκα βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να αλλάξει τον Δήμο μας και τη Σπάρτη, να ηγηθεί και να φέρει την περιοχή στο επίπεδο που της αξίζει. Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για τον Δήμο μας και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

- Πώς κρίνετε την παρούσα δημοτική αρχή;
Πιστεύω πως η κατάσταση και το επίπεδο που βρίσκεται ο Δήμος μας αποδεικνύουν πως ελάχιστα πράγματα έχουν πραγματοποιηθεί και απλά γίνεται μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας και απαραίτητων έργων.  

- Ο εθελοντισμός μπορεί να βοηθήσει το έργο της νέας δημοτικής αρχής;
Σίγουρα ο εθελοντισμός είναι σημαντική προϋπόθεση σε έναν Δήμο σε όλους τους τομείς και μάλιστα ο κ. Δούκας τονίζει ότι κάθε ένας που θα αναλάβει πόστο στη νέα δημοτική αρχή, θα πλαισιώνεται από πολλά άτομα όλων των ηλικιών που έχουν διάθεση να βοηθήσουν στη επίλυση των προβλημάτων και στην διεκπεραίωση πολλών θεμάτων.

- Τί θεωρείτε ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης για να αποτελέσει διεθνή τουριστικό προορισμό;
Η κατασκευή του περιβόητου αυτού μουσείου θα γίνει πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες. Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας, η κατασκευή του μουσείου είναι πρωτίστως υπόθεση του Δ. Σπάρτης και σκέφτεται ότι η καλύτερη λύση είναι να κατασκευαστεί στο κέντρο της πόλης, στο υπάρχον μουσείο, εκμεταλλευόμενοι και διπλανές ιδιοκτησίες, ώστε να παραμένει κόσμος αρκετή ώρα στη πόλη.

- Ποιος είναι ο βασικός σας αντίπαλος για τα προβλήματα του Δ. Σπάρτης;
Αντίπαλοι δεν υπάρχουν. Διάθεση και αποφασιστικότητα χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την πόλη.

- Ο Σταύρος Περγαντής τί μπορεί να προσφέρει στον Δ. Σπάρτης;
Προσωπικά θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου με όλες τις δυνάμεις και κυρίως τον κ. Δούκα,  που με τόση αγάπη και πάθος άφησε όλες τους ασχολίες για να έρθει να υπηρετήσει μια ιδέα και  μια αγάπη: Τη Σπάρτη και τον Δήμο. Στο τομέα που θα βοηθήσω περισσότερο -λόγω και του επαγγέλματος μου- είναι κυρίως να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα άθλησης) για τα παιδιά μας και για όλους εμάς, αφού σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Ακόμη και στα πολιτιστικά δρώμενα μου αρέσει να ασχοληθώ, γιατί πιστεύω πως είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τον τόπο, όσον αναφορά τη νεολαία, αφού θα προσφέρει ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο Στ. Περγαντής
Μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής επί 23 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λακωνίας. Γεννήθηκε στη Σπάρτη Ν. Λακωνίας την 3/1/1965 και είναι παντρεμένος με την έμπορο Σταματίνα Φουντούκη, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: την Κατερίνα, πτυχιούχο στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, τον Μελέτη, τριτοετή φοιτητή ΑΕΙ στο Τμήμα Διαχείρισης  Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Αθήνας και την Παναγιώτα, δευτεροετή φοιτήτρια στο Τμήμα ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Κοινωνική δράση:
- Ιεροψάλτης στην ενορία Μυστρά (1983-1990) - πρώτος χειροτονημένος Αναγνώστης από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης (1981)
- Περιφερειακός συντονιστής βόλεϊ Ν. Πελοποννήσου [Μεσσηνία-Λακωνία-Αρκαδία-Αργολίδα] (1994-2004)
- Mέλος ΔΣ του Αθλητικού συλλόγου ΑΟ ΦΙΛΙΑ και μέλος του αθλ. συλλόγου Παλαιολόγος Μυστρά από το 1995
- Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο στο Εθνικό Στάδιο Σπάρτης (1999-2001)
- Πρόεδρος τοπικής επιτροπής Πετοσφαίρισης Λακωνίας-Αρκαδίας (2000-2003)
- 2 χρόνια υπόλογος σχολικού αθλητισμού στο Ν. Λακωνίας (2004-2006)
- 4 χρόνια νομαρχιακός υπεύθυνος στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στον Νομό Λακωνίας, Μαζικού Αθλητισμού-Ταλέντα (2004-2008)
- Εκκλησιαστικός επίτροπος στην Ενορία Παρορείου από το 2005-2007
- Υπεύθυνος στο πρόγραμμα «Ησίοδος» της Γενικής Γραμματείας εκπαίδευσης ενηλίκων  στο Ν. Λακωνίας (2006-2008)
- Πρόεδρος σχολικής επιτροπής ΕΕΕΕΚ Παρορείου (2007-2009)
- Μέλος της σχολικής επιτροπής του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης (2008-2010)
- Πρόεδρος Συλλόγου Κηδεμόνωνστο 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης (2008-2010)
- Πρόεδρος  Τοπικής Κοινότητας Παρορείου Δ. Σπάρτης (2009-2014)
- Αντιπρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Σπάρτης (2010-2014)
- Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Έλους–Βλαχιώτη (2013-2014 & 2014-2015) και του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης (2015-2017)
- Μέλος στο ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης  (από 1/9/2014 έως και σήμερα)
- Μέλος στο Μουσείο Εκκλησιαστικής τέχνης της ΙΜ Μονεμβασίας & Σπάρτης (2013-2016)
- Μέλος ΔΣ του συλλόγου ομογενών και επαναπατρισθέντων «Ο Λεωνίδας» (από το 2017)  και εκπρόσωπος της  Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής Καναδά
- Εθελοντής πρεσβευτής για τον Νομό Λακωνίας για τη Μαθητιάδα Α΄ Σερρών
                                                   
Προπονητική δράση:
- Προπονητής βόλεϊ ΑΟ Κροκεών (1991-1993)
- Ομοσπονδιακός προπονητής κλιμακίου Πελοποννήσου
- Προπονητής Εθνική παίδων Ελλάδος και συμμετοχή σε τουρνουά στο Ισραήλ (1994) και στο Βαλκανικό τουρνουά στην Ορεστιάδα (1998)
- Από 1992 έως 1993 εργάστηκε στα προγράμματα του μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στη Σπάρτη με 12 τμήματα και από το 1994-2004 στο αναπτυξιακό πρόγραμμα τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αθλητική δράση:
- Παίκτης βόλεϊ (Λακωνικός, Σπαρτιατικός)
- Παίκτης ποδοσφαίρου (Άρης Παρορείου, ΑΕ Σπάρτης, ΑΟ Δαφνίου, Αστέρας Βλαχιώτη, Ευρώτας Έλους, Λεωνίδας Γλυκόβρυσης, ΑΟ Μυστρά, Ολυμπιακός Γυθείου, ΑΕ Κως)
- Παίκτης μπάσκετ στον Φιλαθλητικό Σπάρτης
- Αθλητής στίβου στον Φιλαθλητικό

Για επικοινωνία με τον Στ. Περγαντή: Τηλ. 6936 126300 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα