«Μοναδική μου προτεραιότητα η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Λακωνίας»

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή Εύας Κοντοσταθάκου στον «Λακωνικό Τύπο»

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μοναδική μου προτεραιότητα η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Λακωνίας»

Αποκλειστική συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύας Κοντοσταθάκου, φιλοξενεί σήμερα ο «Λακωνικός Τύπος».

Η Εύα Κοντοσταθάκου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Μολάους, έχοντας  καταγωγή από τη Μάνη, έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό, τόσο στην αυτοδιοικητική, όσο και στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Έχει πτυχίο στην Αρχαιολογία και Master από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέχρι την εκλογή της στον Δήμο Αθηναίων εργαζόταν σε θέση ευθύνης στη ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αντιδήμαρχος Οικονομικών στον Δήμο Αθηναίων  πιστώνεται -κατά γενική ομολογία- «το νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γραφείο της κ. Κοντοσταθάκου, «για οκτώ συνεχή έτη ο Δ. Αθηναίων κινείται σε τροχιά οικονομικής ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης, αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του, της μείωσης των εξόδων και του τραπεζικού δανεισμού».

Η Εύα Κοντοσταθάκου είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

- Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική. Τι έχετε να τους πείτε;
Η πολύπλευρη και πολύχρονη κρίση που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους πολίτες στην πατρίδα μας έχει ως φυσικό επακόλουθο αφενός τον σκεπτικισμό και αφετέρου την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την πολιτική και τους θεσμούς της. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε ιδιαίτερα η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βασίστηκε σε ευχολόγια, φρούδες ελπίδες  και ψέματα απογοητεύοντας πλήρως τους Έλληνες.

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της εξαπάτησης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που εδώ και πολύ καιρό ζητά η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ιδεολογική ανασυγκρότηση και η ανανέωση που η κοινωνία επιζητά επιτακτικά αποτέλεσε στρατηγικό σημείο καμπής για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε ο ελληνικός λαός να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του για την πολιτική. Για να ανακτηθεί το χαμένο κύρος της πολιτικής χρειάζεται διαφάνεια, αξιοκρατία και αλλαγή των πολιτικών προτύπων του παρελθόντος. Αυτή είναι η πολιτική που ενστερνίζεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και θα γίνει πράξη αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

- Μιλήστε μας για τη θητεία σας και τις εμπειρίες σας ως αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Αθηναίων.
Ασχολήθηκα με τα κοινά από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση όπου τα τελευταία 9 χρόνια, μεσούσης της δύσκολης δεκαετίας της κρίσης, υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο μεγαλύτερο δήμο της πατρίδας μας, το δήμο Αθηναίων. Από κοινού με το οικονομικό επιτελείο του δήμου μας πετύχαμε το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών έτσι ώστε ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία χρόνια να κινείται σε τροχιά οικονομικής ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης. Το θετικό πρόσημο στα οικονομικά μεγέθη επιτεύχθηκε με  συνεχή και επίπονη προσπάθεια και είναι αποτέλεσμα ενός ορθολογιστικού σχεδίου που απέδωσε καρπούς λόγω της οργανωμένης, μεθοδικής και συλλογικής εργασίας του οικονομικού επιτελείου του δήμου μας.

- Γεννηθήκατε στους Μολάους και έχετε καταγωγή από τη Μάνη. Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα για το νομό Λακωνίας, εφόσον οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Μολάους Δ. Μονεμβασίας Επιδαύρου Λιμηράς. Η οικογένεια μου έχει τις ρίζες της στο Σκαμνάκι Ανατολικής Μάνης. Αποφάσισα να πολιτευθώ καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι στις σύγχρονες κοινωνίες, στη δημοκρατία, ο μόνος δρόμος αλλαγής των πραγμάτων περνά μέσα από την πολιτική. Ως εκ τούτου, όποιος επιθυμεί ή εκτιμά πως μπορεί να συμβάλει με τις δυνάμεις του, με τις ιδέες του μέσα από δημοκρατικούς σχηματισμούς στη βελτίωση και την αλλαγή των δεδομένων, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ασχοληθεί με την πολιτική, με την ευρεία έννοια του όρου. Όταν δε συγκεκριμένα σου δίνεται η ευκαιρία να δώσεις μία μάχη ιδεών εντός ενός προεκλογικού αγώνα, τότε δεν μένει παρά να την αξιοποιήσεις. Η αγάπη μου για τον τόπο μας, τη Λακωνία,  με ώθησε να συστρατευτώ στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας. Πρωταρχικό μου μέλημα είναι να ανταποκριθώ επάξια στην εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας. Πρόθεση μου είναι με τις παρεμβάσεις μου να αξιοποιήσω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας ώστε να τεθούν σε εφαρμογή τα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος της ιδιαίτερης πατρίδας μας.   

- Η ιστορία του τόπου και οι αρχαιολογικοί χώροι της Λακωνίας είναι η δύναμη του νομού. Πώς θα τα αξιοποιήσετε;
Ο τεράστιος ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος του τόπου μας και η ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και πολιτιστικών μνημείων της Λακωνίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον Πολιτισμό. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος προϋποθέτει φυσικά τη συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των ιστορικών μνημείων του τόπου μας με την ταυτόχρονη ενίσχυση του τουρισμού θα πρέπει να εστιάσουμε στα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά του νομού μας και μέσω δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών να στοχεύσουμε στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας. Αυτό δύναται να επιτευχθεί με τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία και με την αναβάθμιση των υφιστάμενων τουριστικών εργαλείων, εξασφαλίζοντας πρόσθετη χρηματοδότηση από τα Κοινοτικά προγράμματα.  

- Ποιο είναι το νέο που θα φέρετε για την επιβίωση της χώρας;
Βασική προτεραιότητα του προγράμματός της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η άμεση ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και της χώρας. Η ώθηση στην ανάπτυξη θα προκύψει άμεσα από τη μείωση των εισφορών και του ΦΠΑ.

Κρίσιμο στοιχείο της πολιτικής μας επίσης, θα πρέπει να είναι η παρουσίαση ενός άλλου ύφους και ήθους διακυβέρνησης μακριά από τα εκφυλιστικά φαινόμενα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος  και προκάλεσαν οργή και θυμηδία τους Έλληνες πολίτες.

- Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της είναι στις προτεραιότητες σας;
Εξαιτίας του παγκόσμιου χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία και η δράση σε διεθνές επίπεδο. Η δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κατ’ επέκταση της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας  και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη και βασίζεται στο ότι «ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι μόνο μια αφηρημένη υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενεές, αλλά και μια ευκαιρία σήμερα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη» . Άμεση προτεραιότητα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας πριν και μετά τις εκλογές ήταν και είναι η πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε όλοι μαζί να αναπροσαρμόσουμε την στάση μας, να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος της πατρίδας μας και του πλανήτη γενικότερα.

- Προσωπικά γιατί να σας επιλέξουν οι πολίτες, για να τους εκπροσωπήσετε;
Είμαι πεπεισμένη ότι με την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, θα πνεύσει ούριος άνεμος στην ελληνική οικονομία και ο Ελληνικός λαός θα ανακτήσει την αισιοδοξία του, έτσι ώστε μετά από τέσσερα χρόνια στασιμότητας και οπισθοδρόμησης, η χώρα να εισέλθει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.  

Η πολυετής εμπειρία μου ως αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας, η αγάπη μου για τον τόπο μας, τη Λακωνία και η βαθιά πεποίθηση μου ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού όταν υπηρετεί με αξιακό και ηθικό γνώμονα τις ανάγκες του πολίτη, με οδήγησαν να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια στο νομό Λακωνίας.

Δεσμεύομαι ότι μοναδική μου προτεραιότητα αποτελεί η συμβολή μου στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του νομού μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να συμβάλλω στην προώθηση και υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που θα καταστήσουν τον τόπο μας, τη Λακωνία, πρωταγωνιστή στην Ελλάδα του μέλλοντος που η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται και θα πραγματοποιήσει μετά την 7η Ιουλίου. 

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα