20 χρόνια Ευρωπαίοι

Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, ο ρόλος του Κωσταντίνου Καραμανλή και οι πολιτικοί ελιγμοί...
Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, ο ρόλος του Κωσταντίνου Καραμανλή και οι πολιτικοί ελιγμοί του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τις εκλογές του 1981, όπως τα αφηγούνται οι πρωταγωνιστές των γεγονότων που άλλαξαν την πορεία της χώρας.

Ημερομηνία προβολή: 24-1-2002
Ανέκδοτα περιστατικά από τις συνομιλίες τους Κ. Καραμανλή με τους Ευρωπαίους ηγέτες που αρχικά ήταν εναντίον της Ελληνικής υποψηφιότητας καθώς και από την καθοριστική  τελευταία νύχτα των διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά ένας στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει τις σχετικές οδηγίες που έδινε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της ΕΟΚ μετά την ανάληψη της εξουσίας και τις σχέσεις του με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
Μιλούν ο Γάλλος Πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εσταίν, ο πρώην Γρεμανός Υπουργός Εξωτερικών Ντήτριχ Γκένσερ, ο κομμισάριος Ζακ Ντελόρ, ο τέως Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, οι Γιάγκος  Πεσματζόγλου, Γιώργος Κοντογιώργης, Βύρων Θεωδορόπουλος, Πέτρος Μολυβιάτης και Γρηγόρης Βάρφης, καθώς και ο αείμνηστος Τάκης Λαμπρίας σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

20 χρόνια Ευρωπαίοι by tvxorissinora
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα