Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 20:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τα αυτιά είναι το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπου που διψά για γνώση και παιδεία. Όταν μιλάς, λες αυτά που ήδη γνωρίζεις, τίποτε καινούργιο. Όταν ακούς σίγουρα θα υπάρχει και κάτι που αγνοείς. Γι αυτό άλλωστε οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις - εφόσον έχουν βάθος και ουσία - έχουν πολλές φορές ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επιλέγω λοιπόν σήμερα να σας μεταφέρω κάποιες απόψεις του κ. Βακάκη ιδιοκτήτη της αλυσίδας "Jumpo". Καταρχήν που οφείλεται η επιτυχία αυτών των καταστημάτων;
Θα πει: «Τα Jumbo άλλαξαν την αγορά. Κάναμε τον μπαμπά και τη μαμά ήρωα στα μάτια των παιδιών αφού ό,τι δουν μέσα στο μαγαζί μπορούν να τους το προσφέρουν».
Λέω εγώ τώρα: Το είχατε σκεφτεί ποτέ έτσι; Κι όμως πάνω σε μια τέτοια σκέψη (στον ήρωα μπαμπά), δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα για το παιδί.
Για τις τελευταίες διαφημίσεις της εταιρείας όπου στα καταστήματα ψωνίζουν ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Βακάκης τόνισε: «Εμείς δεν επικροτούμε ούτε αποδοκιμάζουμε καμία συμπεριφορά. Θέλουμε στα καταστήματά μας να έρχονται όλοι. Μιλάμε για τη Δημοκρατία της Χαράς. Η καμπάνια μας είναι φωτογραφίες από την ελληνική πραγματικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά».
Αποκάλυψε όμως πως για τις διαφημίσεις δέχτηκε σκληρή κριτική ακόμη και από το στενό του περιβάλλον, ενώ στους τοίχους αρκετών καταστημάτων γράφτηκαν υβριστικά συνθήματα (!).
Τώρα, τι είπε οκ. Βακάκης για την ελληνική αγορά και την οικονομία; Την χαρακτήρισε σαν μια τρύπια σαμπρέλα. «Της βάζεις αέρα, αλλά μετά από λίγο τον χάνει».
Και τι είπε για την Ελλάδα της κρίσης; «Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες. Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτισμικό. Είμαστε κακομαθημένος λαός, γι' αυτό και οι πολιτικοί φοβούνται να μας πουν την αλήθεια. Είμαστε πάντα εκτός στόχων αλλά αν δει κανείς τι πολιτικές ακολουθούνται δεν είναι έκπληξη ότι είμαστε εκτός στόχων. Πάντα θα είμαστε αν δεν αλλάξουμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti