Θλιβερή μειοψηφία...

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2024 15:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θλιβερή μειοψηφία...

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για τη μετονομασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης σε Σχολείο «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», με την περίεργη έως αδικαιολόγητη άρνηση τριών υποψηφίων της παράταξης τού δημάρχου Σπάρτης -και μάλιστα τωρινών αντιδημάρχων- να υπερψηφίσουν τη σχετική πρόταση, γέμισε με θλίψη τη σπαρτιατική κοινωνία.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη αυτών των τριών για την αρνητική τους ψήφο γιατί -συν τοις άλλοις- τη βρίσκω και εντελώς αψυχολόγητη!

Τι έχουν να φοβηθούν από μια τέτοια ονοματοδοσία;

Αγνοούν, αυτοί οι τρεις, ότι ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Λάκωνας ακαδημαϊκός και φιλόσοφος έκανε το παν για να τιμηθεί η συγκεκριμένη ηρωίδα!

Ο κ. Βακαλόπουλος πρέπει να είναι αυστηρός σε τέτοιες παρεκκλίσεις και να μην τις αντιμετωπίζει με ελαφρότητα.

Πρέπει να εξηγήσει στους ανθρώπους της παράταξής του πως δε ζούμε πλέον σε εμφυλιοπολεμικό καθεστώς, δεν πρέπει να φοβούνται την ΕΠΟΝ και το αντιστασιακό κίνημα! Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές!

Σημείωση: Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω τα ονόματα αυτών των τριών, ίσως και γιατί δε θέλω. Πάντα με πλήγωνε ο άκρατος συντηρητισμός που αποπνέει η μικρή μου πόλη. Όμως, θα ήθελα πάρα πολύ να βγουν και με το θάρρος της γνώμης τους να μας εξηγήσουν γιατί καταψήφισαν αυτή την πρόταση.

Ιωάννης Χρηστάκης
συνταξιούχος φιλόλογος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti