Νεράκι αγιασμένο και θαυματουργό

Ένα Σάββατο που επέστρεψε η συμβία μου από την αγορά, φορτωμένη με κηπευτικά, μου λέει. Έχω καλά νέα για σένανε: τί είναι, έπεσε η τιμή της ντομάτας; Όχι, άσχετο, άλλο. Τί άλλο, ανέβηκαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο Αθηνών; Όχι, μου είπανε 2-3 ότι σε διαβάζουνε. Τί μου διαβάζουνε τον εξάψαλμο; Όχι σε διαβάζουνε στην εφημερίδα που γράφεις. Ήτανε και ο συνάδελφός σου ο τάδε. Ένας απ’ αυτούς, δεν αναφέρω φίλοι αναγνώστες το όνομά του γιατί μπορεί και να μην το επιθυμεί, ο ίδιος.
Χάρηκα πολύ που με διαβάζουνε και που θυμήθηκα, τις ημέρες εκείνες τις εργάσιμες στην τράπεζα, γεμάτες από απασχόληση και ζωή. Πέρασαν τα χρόνια και οι δραστηριότητές μου περιορίσθηκαν, σ’ αυτά τα ολίγα τα καθημερινά μου. Τα χαιρετίσματα που μου έστειλε όμως ο συνάδελφός μου, με μετέφερε σ’ ένα περιστατικό, όταν υπηρετούσαμε στην τράπεζα. Περπατούσαμε κάποιες φορές έξω στην πλατεία ή τις καμάρες τον χειμώνα συζητώντας. Μία μέρα, παρ’ ότι έπαιρνα φάρμακα ή σκευάσματα πρακτικών οι αιμορροΐδες ήτανε σε έξαρση. Φαίνεται ότι το έμπειρο μάτι του, συνέλαβε κίνηση του χεριού μου ύποπτη και χωρίς περιστροφές έτσι στα ίσα, μου λέει, καθαριότητα φίλε μου, καθαριότητα, μόνον έτσι θα γλυτώσεις απ’ το βάσανό σου, το έχω δοκιμάσει κι εγώ, το νεράκι το θαυματουργό.
Έτυχε να φτιάχνω τότε το σπίτι μου και στον υδραυλικό επέμενα να προσθέσει μπιντέ στο μπάνιο (μικρό νιπτήρα για το πλύσιμο των απόκρυφων μερών του σώματος). Έλυσα φίλοι αναγνώστες το πρόβλημα, χάριν του φίλου μου συναδέλφου που διετέλεσε και Διευθυντής του καταστήματος, συνετός στα δάνεια που έδινε κι εγγυημένα. Ακολούθησαν ασύνετες δανειοδοτήσεις με τις γνωστές συσσωρεύσεις των κόκκινων δανείων, σε όλες τις τράπεζες, αλλά κι άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων, κι ακόμα ψαχνόμαστε, να βρούμε τη λύση, τον διακανονισμό τους.
Εγώ πάντως με τις οδηγίες του φίλου μου και τη χρήση του νερού, έλυσα το πρόβλημά μου. Αγάπησα το νερό και όταν βρέχει, τρέχω από παράθυρο σε παράθυρο να βλέπω τη βροχούλα του Θεού που μας φέρνει αυτό το θείον δώρο. Όταν σταματά η βροχή κατεβαίνω στον κήπο μου και μετρώ το ύψος της βροχής μέσα σ’ έναν ντενεκέ που έχω τοποθετήσει προς τούτο. Το καταγράφω στο χαρτί της χρονιάς και στο τέλος γνωρίζω τη ποσότητα όλου του έτους. Εφέτος θα έχουμε το περισσότερο, όλων των εποχών, νερό να τρέχει και από τα παντζάκια μας, που λένε.
Δημιουργεί ενίοτε καταστροφές όπως στη Μάντρα κι εφέτος στην Κρήτη και αλλού. Όπως να το κάνουμε είναι περισσότερο χρήσιμο παρά καταστροφικό και μπορούμε με σωστές προβλέψεις μας και ενέργειες να το τιθασεύσουμε και να το οδηγήσουμε σε χώρους χρήσιμους για τις ανάγκες μας, σε φράγματα με λίμνες. Θα το καταστήσουμε έτσι το νεράκι της καταστροφής, σε νεράκι του Θεού το θαυματουργό, όπως το ονόμασε ο φίλος μου κι εγώ το θεωρώ, χρήσιμο στην πάθησή μας, στην καθημερινή μας χρήση και πόση, αλλά και άρδευση για τους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων.
Φράγματα λοιπόν όπως τα έγραφε κι ο Λευτέρης ο Ψαρρός από χρόνια το γράφω κι εγώ και η κ. Τασία Κανελλοπούλου στην εφημερίδα επανειλημμένως. Διάβασα στον Λ.Τ. τα ονόματα των έξι υποψηφίων για το Δήμο Σπάρτης και περιμένω στο πρόγραμμά τους να συμπεριλάβουν και κανένα φράγμα που τα έχει ανάγκη ο τόπος. Η αναφορά τους σε φράγματα για μένα θα είναι κριτήριο για να δώσω την ψήφο μου. Σήμερα η χρήση του νερού είναι κριτήριο πολιτισμού των λαών της γης και δεν πρέπει να το αφήνουμε να φεύγει ορμητικό στο πέρας των ποταμών. Υπάρχουν χρονιές που βρέχει το μισό νερό κι’ ακόμα λιγότερο απ’ το εφετινό. Τότε είναι πάλι που δεν πρέπει να το αφήνουμε να φύγει ανεμπόδιστα στη θάλασσα.
Οι εκλεγμένη για τη Βουλή, την Περιφέρεια και τους Δήμους καλό είναι να επισκέπτονται την Κύπρο με τα 110 φράγματα μικρά και μεγάλα, να βλέπουν από κοντά την διαχείριση των υδάτινων πόρων ενός τόπου ή τουλάχιστον στον διαδίκτυο και στη φράση Φράγματα στην Κύπρο, να πάρουν μια ιδέα το τί συμβαίνει στον τόπο εκείνον τον θαυματουργό στον τομέα αυτόν, που είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη.
Στην Καστέλλα της Μον/σιας κάποιοι αρμόδιοι περνάνε και δεν μας χαιρετάνε, επειδή βλέπουνε ότι ποτίζουμε κάποια φυτά για καλλωπισμό, φαντάσου να πληροφορηθούν ότι διαθέτουμε και μπιντέ για την φροντίδα του πισινού μας όταν πάσχει από φαγούρα. Γι’ αυτό φίλοι αναγνώστες σ’ αυτές τις εκλογές να φροντίσουμε να επιλέξουμε ανθρώπους που θα μας εξασφαλίσουνε τουλάχιστον όπου και να ψηφίζουμε το νεράκι του Θεού το ευλογημένο και το θαυματουργό.

Υ.Γ.
Μετά την γεώτρηση της Κύπρου, κάτι φαίνεται να κινείται στα λιμνάζοντα ύδατα της Μεσογείου και της χώρας μας. Ακόμα και το εν υπνώσει χρηματιστήριο Αθηνών άρχισε να κινείται. Γιατί οι αγορές προεξοφλούν και τη νίκη Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Υπήρχε η ελπίδα να γίνουν την άνοιξη οι εκλογές και η απομάκρυνσή τους δεν βοηθά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Δεν τους έχουν εμπιστοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα