Η χώρα πρέπει να αλλάξει τώρα

Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 15:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν σε αυτή την κυβέρνηση πως, με ειλικρίνεια και καθημερινή προσπάθεια, προσπαθεί και σε πολλές περιπτώσεις τα καταφέρνει. Ωστόσο, όταν ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν υπήρχε ούτε ο κορωνοϊός με τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, ούτε ένας αλλόφρων Ερντογάν που καθημερινά προκαλεί και απειλεί τη χώρα.

Μοιραία, οι δυο αυτές κρίσεις, στέρησαν από την κυβέρνηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει ένα πλήρες σχέδιο που είχε, για μικρότερο κράτος, αναπτυξιακές πολιτικές, κοινωνικές παροχές, φοροελαφρύνσεις κ.ά. Αφοσιωμένη στις δυο κρίσεις, δεν έχει ασχοληθεί όσο προγραμμάτιζε, με τα τρία μεγάλα "αγκάθια" που καθηλώνουν τη χώρα και παραμένουν.

Το πρώτο αγκάθι είναι ένα βαθύ αντιπαραγωγικό κράτος της καθυστέρησης και της κατασπατάλησης χρήματος για να συντηρείται. Το δεύτερο αγκάθι είναι η εκπαίδευση, δηλαδή η Παιδεία, που έχει καταντήσει να απαξιώνει την ίδια την ελληνική γλώσσα. Το τρίτο αγκάθι είναι το νέο παραγωγικό μας μοντέλο.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τη μάχη που είχε ξεκινήσει ώστε η Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί, να αποκτήσει νέο παραγωγικό μοντέλο, να νικήσει την γραφειοκρατία, να αλλάξει την εκπαίδευση. Και πρέπει να το κάνει διότι, παρά τα δεινά της κρίσης της πανδημίας, έρχονται 60 δισ. ευρώ, ένα ποσό ικανό να αλλάξει τη χώρα.

Πρέπει επίσης να το κάνει διότι ο χρόνος περνά με φοβερή ταχύτητα. Ήδη η κυβέρνηση πλησιάζει το 1/3 της θητείας της. Πολλές μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν αυτόματα, δηλαδή δεν θα προλάβει να τις εφαρμόσει αν δεν τις ξεκινήσει τώρα.

Θα είναι λάθος να περιμένουμε πότε θα φύγει η πανδημία και πότε θα μαζευτεί ο Ερντογάν για να ξεκινήσουμε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα. Η χώρα πρέπει να αλλάξει τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia