Δεν πρέπει να φοράμε μάσκες; ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 19:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Υπάρχουν λοιπόν δυο αντιμαχόμενες πλευρές. Από την μια οι της λογικής. Αυτοί δηλαδή που πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός, που αποδέχονται τις επιπτώσεις του (π.χ. ότι φτάνουμε το 1.000.000 νεκρούς), που πιστεύουν στη χρήση μάσκας κ.ο.κ.

Από την άλλοι οι απαίδευτοι που δεν πιστεύουν σε τίποτε από τα παραπάνω, αντίθετα υποστηρίζουν ότι όλα είναι ένα σχέδιο περιορισμού της ανθρώπινης ελευθερίας, ότι οι μάσκες είναι επικίνδυνες κ.ο.κ.

Η ειδοποιός διαφορά, περιγράφεται με μια και μόνο μια λέξη: ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Οι της λογικής έχουν μαζί τους την επιστημονική κοινότητα, έρευνες, καταγραφή συμβάντων. Έχουν τις καθημερινές μετρήσεις κρουσμάτων και νεκρών σε όλες τις χώρες.

Έχουν τα γεμάτα νοσοκομεία, αλλά και την μεγάλη μείωση της πανδημίας όταν λαμβάνονται τα μέτρα πρόληψης (αποστάσεις, μάσκα, καθαρισμός χεριών). Με λίγα, οι της λογικής έχουν χιλιάδες απόλυτες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το τι πραγματικά συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται..

Οι απαίδευτοι τώρα (ή και "ψεκασμένοι" ή και "ηλίθιοι" κατά Ουμπέρτο Έκο), δεν έχουν ούτε ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για όσα υπερασπίζονται. Λένε ότι δεν πρέπει να φοράμε μάσκες γιατί είναι επικίνδυνο, όμως εκατομμύρια φοράνε μάσκες καθημερινά. Δείξτε μας ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ ένα περιστατικό που κάποιος πήγε γι αυτό το λόγο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει.

Λένε ότι η πανδημία είναι ψέμα και πως 200 κράτη, χιλιάδες εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί, χιλιάδες νοσοκομεία έχουν πεισθεί από κάποιον να δίνουν ψευδή παραπλανητικά στοιχεία. Φέρτε μας μια ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Ποιος το κάνει, πόσα μας έδωσε, πως μας έπεισε όλους σε όλο τον πλανήτη να λέμε ψέματα; 

Λένε πάλι ότι η πανδημία γίνεται για να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης (με 1-2.000.000 νεκρούς;...) ή ότι θέλουν να μας παρακολουθούν (γιατί τώρα δεν μας παρακολουθούν με χιλιάδες κάμερες παντού και μέσω των κινητών που καταγράφουν που είμαστε κάθε στιγμή;).

Με λίγα λόγια οι απαίδευτοι που διαδηλώνουν, κρατάνε πλακάτ και με οργή καταγγέλλουν ότι καταγγέλλουν, δεν έχουν καμία ΑΠΟΔΕΙΞΗ για τίποτε. Ούτε για το ότι η Γη είναι επίπεδη, ούτε για το ότι έχουν έρθει εξωγήινοι, ούτε ότι ο Σώρρας έχει 600 δισ. ευρώ και επικοινωνεί με τον Θεό Απόλλωνα.

Έχουν μόνο θλιβερές εμμονές που μέσα από αυτές, όπως έχω ξαναγράψει, βρίσκουν ένα νόημα ζωής. Νοιώθουν ότι είναι κάποιοι και πως έχουν κάτι σπουδαίο να πουν. Δεν πειράζει που δεν έχουν αποδείξεις. Τους αρκεί ένα πλακάτ στα χέρια και οι φωνές οργής μπροστά σε μια κάμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia